-
Haciz
Geçen sene bir araba almıstım. Noterden satışını almamıştım.Bende sadece aracı aldığıma dair kendi aramızda yapılmıs imzalı bir yazı var. Araca haciz geldi satan kişi bana bir yerden mal aldığını ve senet yaptıklarını senetleri taksitli şekilde yatırdıgını son taksiti oderken senete mukavilen parayı yatırmadıgını ve karsı tarafın seneti vermeyip mehkemeye basvurdugunu söyledi. Şu an aracı aldığım kişi dava açtığını ve elinde dekontların olduğunu söylüyor. Size sorum :
Aracı aldığım kişi bu şekilde hacizi kaldırtabilir mi?
Bu şekilde bir dava uzun sürer mi?
Davayı kaybetmesi halinde aracın dısında haciz nerelerden alınabilir?(yani şahsın diğer mal varlıklarından karsılarlar mı)
Şimdiden çok teşekkür ederim.
-
Re: Haciz
Sayın Alper,
Aracı alalı bir yıl gibi bir süre geçmesine rağmen neden üzerinize tescil ettirmediniz? Eğer araç sahibi aracı üzerinize almanız konusunda size daha önce birkaç defa uyarıda bulunduysa bu durumda büyük bir ihtimalle ortada muvazaalı bir işlem olduğu düşünülebilir. Yani bu durum sizi aracı üzerinize almaya zorlamak için yaratılmış olabilir. Trafik tescilde hala eski sahibi üzerinde görünen bir aracı kullanmaya devam ederek karşı tarafı sürekli bir sorun çıkar mı acaba endişesi içerisinde bırakmaya hakkınız yok.
Araç sahibine "aracı hemen üzerime almak istiyorum" deyin bakalım ne diyecek.
Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
-
Bana bir ısrarı olmadı aldıktan bir ay kadar sonra temiz kağıdını getirdi. Ben de aractan memnun kalmadığım için satmayı düşündüm bu yüzden üstüme almadım. Sonradan satmaktan vazgeçip üstüme almak istedim hacizli oldugunu öğrendim. Bu defa da bana yukarıda anlattığım gibi bir durum olduğunu söyledi.
-
Sayın Alper
Araç sahibi iyi niyetli olabileceği gibi kötü niyetli de olabilir. Aracı aldığınızdan bir ay sonra borcu olmadığına dair kağıdı getirip size verdiğine göre kötü niyetli olduğunu sanmıyorum. Eğer aleyhine icra takibi başlatıldıysa araç kendi üzerinde göründüğünden bunu mal beyanında göstermek zorundadır. Değilse hapisle tazyik olunacaktır. Eğer araç haciz nedeniyle elinizden çıkarsa elinizdeki kağıda dayanarak alacak davası açmak zorunda kalırsınız ki, bu durumda bir avukat tutmanızda büyük yarar vardır. Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU