Yöneticilik yapmak yasal olarak zorunlu mudur?Zorunlu ise kaçış yolu var mıdır?Yapılmazsa sonuç ne olur?
Printable View
Yöneticilik yapmak yasal olarak zorunlu mudur?Zorunlu ise kaçış yolu var mıdır?Yapılmazsa sonuç ne olur?
Hangi durumlarda ve nerede?Açıklarsanız sevinirim....
10 yıl önce bir daire aldığım apartmanda yöneticilik yapmaktan hep kaçındım.Toplantılara hiç katılmadım.Bazen vekalet verdim.Hatta katılmadığım bir toplantı sonucu mahkemeye vermekle tehdit ettiler.Ama eylemde bulunmadılar.7 yıldan beri de o dairede kiracım oturuyor.Yine bir zorlama ile karşılacağımı hissettiğim için yasal durumu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler
Toplantılarda bulunmaktan neden kaçındınız?Sonuçta katılmakla,yokluğunuzda alınacak ortak bir karara kuzu kuzu uymak yerine,konu hakkındaki görüşlerinizi ifade etme şansına sahip olursunuz.
1) Apartman ile ilgili bir sorun olduğunda Apartman Yöneticisini her zaman rahatsız edebilir, ve bu konuda bilgilendirme ve uyarma yetkimiz varmı apartman sakini olarak, yoksa seçilen apartman yöneticisini akşam rahatsız ettiysek suçmu işlemiş oluruz?
Benim soruma yanıt alamayacak mıyım? Teşekkürler.
Apartman toplantılarına hiç katılmadıysanız, yöneticinizi diğer zamanlarda rahatsız etmiş olursunuz. Sorduğunuz sorularla bunaltır hatta bıktırısınız adama gına gelir. Madem toplantıya katılmaktan kaçıyorsunuzda niçin, olur olmadık zamanda yöneticiyi arıyorsunuz ? Ne diyeyim bilmemki daha size...
* Tüm apartman toplantılarına katılmanız gerekir.
* Merak ettiklerinizi sonradan soramassınız, sorarsanız etik açıkdan uygun olmaz. ( yasak değil ama çokta uygun değil )
* Madem bu güzel siteden haberiniz var, lütfen 634 sayılı KAT mülkiyeti kanunu bir okuyunuz. Okuduğunuzda birçok cevabı alacaksınız. Hatta yöneticinize sorduğunuz bazı sorular için " aman ya ben ne yapmışım, ne kadar kabahatli davranmışım " diyeceksiniz. Tabi kendinizi başkasının yerine koyabilme kabiliyetleriniz varsa...
Sevgi ve saygılarımla...
Bir hukuk forumuna katılma amacım komşu görüşü almak değil,hukukçulardan işin yasal boyutunu öğrenmektir. Stajyer avukatın ilgisinin devam edeceğini umuyorum.
Öğrenmek için soru sormak güzel bir şey fakat, soru sorma için bile azcık bilgi lazım. Ben size 634 sayılı kat mülkiyetini okumayı tavsiye ediyorum. Apartman toplantılarına katılmaktan kaçındığınız gibi bu kanunu okumkaktanda kaçınırsanız herkeze karşı aynı davranmış olursunuz.
Okuyun ve keyif alın...
saygılarımla...