Merhaba,örnek 13 ile ihtarneme çektikten sonra halen hem borcunu ödemiyip hemde çıkmıyorsa açacağımız derhal tahliye davası acaba ne kadar sürer?Erkene aldırma mümkünmü acaba?
Bilginize ihtiyacım var
Printable View
Merhaba,örnek 13 ile ihtarneme çektikten sonra halen hem borcunu ödemiyip hemde çıkmıyorsa açacağımız derhal tahliye davası acaba ne kadar sürer?Erkene aldırma mümkünmü acaba?
Bilginize ihtiyacım var
Mahkeme yoğunluğuna bağlıdır.
Belgelerin tamamlanması ve ihtarınızın usule uygunluğu süreci hızlandıracaktır.
6570 sayili KANUNA tabi olmayan bir arsa kiraladim ve 5 yilin sonunda yani 2008 ocak 1 itibariyle kontratim doldu,mal sahibi kontratimi yenilemedi. Tahliye etmesi icin yapmasi gerekenler nedir? Ogrendigim kadariyla 2 kira protestosu haricinde baska haklarida varmis. Sizden ogrenmek istedigim 6570 e tabi olanla benim durumum arasinda fark nedir ve surec aynimidir,mahkeme yogunluklarini goz onune almazsak . Tesekkur ederim.
Kira sözleşmesinin bitiminden itibaren 1 ay içerisinde,ihtara gerek olmaksızın icra dairesine başvurup tahliye için ilamsız takip yapabilir.Bu durumda tarafınıza tahliye emri gönderilir ve 15 gün içerisinde tahliye etmek durumunda kalırsınız.
13.01.2007-13.01.2008 tarihleri arasında evimi kiraladım. Dairemi yıllık olarak kiraladım. Kira sözleşmesi imzaladık. 13 Ocak 2008 tarihinde kiracı kirasını vermeliydi ama vermeyeceğini ancak çıkarken toplu halde kirayı vereceğini söylüyor. Tabii bu durumda kirayı hiçbir şekilde ödemeyeceğini anlayabiliyorum. Bu durumda ne yapmam gerekir. Ne zaman ihtar çekmeliyim? Kefile de ihtar çekebilir miyim? Bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar