A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesinin Hisse Devri
Değerli meslek mensupları, ben 5 ortaklı br A.Ş. te kurucu ortağım ve yönetim kurulu üyesiyim. Hisselerimi devredip yönetim kurulu üyeliğinden de çekilmeyi düşünüyorum.
Hisse sahibi ve yönetim kurulu üyesi olduğum zamanlarda yapılmış ve geçerliliğini sürdüren anlaşmalar var. Bu anlaşmaların hükümleri ileri tarihlerde yerine getirlmediği zaman benim sorumluluğum varmıdır.
İlginiz için teşekkür ederim.
Re: A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesinin Hisse Devri
Alıntı:
arhabi rumuzlu üyeden alıntı
Değerli meslek mensupları, ben 5 ortaklı br A.Ş. te kurucu ortağım ve yönetim kurulu üyesiyim. Hisselerimi devredip yönetim kurulu üyeliğinden de çekilmeyi düşünüyorum.
Hisse sahibi ve yönetim kurulu üyesi olduğum zamanlarda yapılmış ve geçerliliğini sürdüren anlaşmalar var. Bu anlaşmaların hükümleri ileri tarihlerde yerine getirlmediği zaman benim sorumluluğum varmıdır.
İlginiz için teşekkür ederim.
A.Ş sermaye şirketi olduğu için ortakların hiçbir şekilde borçlardan sorumluluğu yoktur...Yönetim Kurulunun kanuni temsil yetkisi ile 3. kişilerle yapılan borçlandırıcı işlemlerden A.Ş tüm sermayesi ile sorumludur.Çünkü kendi tüzel kişiliği olan A.Ş özelliği itibariyle bir sermaye şirketidir.