-
Kiracı ve evsahibi
Merhaba benim sormak istediğim konu, yaklaşık 5 ay önce kiracı olarak bir eve taşındım ve ev sahibiyle herhangi bir kontrat,sözleşme vs. imzalamadık, oturduğım evin suları bir kaç gün önce soğuk hava nedeniyle dondu, ve suların açılması aylar sürer deniliyor, bende haklı olarak evden çıkmak istiyorum, ev sahibine evden çıkmak istediğimi bildirdiğimde bana suların açılmasını beklemeden çıkarsam ve yeni bir kiracı bulamazsam evin boş kaldığı süre içerisinde kirayı ödemem gerektiği talebiydi,ben bu talebe karşı çıktım, eğer beni mahkemeye verir ise ne sonuç çıkabilir yardımcı olursanız sevinirim iyi günler diliyorum.
-
Re: kiracı ve evsahibi
BK Madde 249 - Mucir, mecuru akitten maksut olan kullanmağa salih bir halde müstecire teslim etmek ve icar müddeti zarfında bu halde bulundurmak ile mükelleftir.
Maddede ifade edilen,kiralayanın kiralananı kullanıma elverişli şekilde teslim ve kira süresince kullanıma elverişli halde bulundurma borcu içinde olduğudur.Sözettiğiniz durum bu borca aykırılık teşkil etmektedir.O nedenle kiralayan size karşı sorumludur.
Birtakım seçimlik haklarınız sözkonusu,bunları kullanabilirsiniz.
-
Re: Kiracı ve evsahibi
teşekkür ederim ilginiz için, saygılar