Almanya 'dan Oğlum gelecek! Hala geçerli mi?
Annem ve babama ait olan eve (hali hazırda içinde kiracısı bulunmakta) yakında evlenecek olmam nedeniyle yerleşmek istiyorum. Kiracı ile konuştum. En erken 4 ay içinde evden çıkabileceğini söyledi.
Benim sormak istediğim kiracıyı evden daha erken çıkarabilmek için uygulanan hukuki bir yaptırım varmı? Kendi üzerime bir gayrimenkulüm yok ve kiracının kontratı Aralık 2007'de uzatılmış.
Re: Almanya 'dan Oğlum gelecek! Hala geçerli mi?
Eğer gerçekten Almanya'dan oğlunuz gelecekse:) Aralık 2008 de çıkartabilirsiniz. Dört ay içerisinde kendiliğinden çıkmayı taahhüt ediyorsa sorun yok. Dört ay sonrası için tahliye taahhüdü isteyin bakalım ne diyecek?
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Eğer gerçekten Almanya'dan oğlunuz gelecekse:) Aralık 2008 de çıkartabilirsiniz. Dört ay içerisinde kendiliğinden çıkmayı taahhüt ediyorsa sorun yok. Dört ay sonrası için tahliye taahhüdü isteyin bakalım ne diyecek?
Almanya 'dan gelen oğul benim ;) Gerçekten Almanya'dan gelmişliğim yok ama yakında evleneceğim doğru.
Aradığım anahtar kelime "tahliye taahhüdü" idi sanırım.
İlginize teşekkür ederim.
Mal sahibi;
- kendisinin, eşinin, çocuklarının ihtiyacı halinde kira dönemi sonunda tahliye davası açabilir. (Aralık 2008)
- tahliye taahhüdü varsa, buna dayanarak taahhütte yazan tarihten sonra tahliye davası açabilir.
Tabii davanın sonuçlanması da zaman alacaktır.
Tahliye taahhüdü alarak iyi niyetle ikna etmeye çalışın.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Mal sahibi;
- kendisinin, eşinin, çocuklarının ihtiyacı halinde kira dönemi sonunda tahliye davası açabilir. (Aralık 2008)
- tahliye taahhüdü varsa, buna dayanarak taahhütte yazan tarihten sonra tahliye davası açabilir.
Tabii davanın sonuçlanması da zaman alacaktır.
Tahliye taahhüdü alarak iyi niyetle ikna etmeye çalışın.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler.
Tahmin ettiğimden biraz daha zorlu geçecek anladığım kadarıyla.
En azından şunu anladım ki tahliye taahhüdünü bir an önce almakta fayda var.
Sayın Loco,
Evet tahliye taahhüdü almakta sizin açınızdan fayda vardır ancak şunu da unutmamalısınız ki; kiracınız tahliye taahhüdü vermek zorunda değildir. Yani baskı yapamazsınız. Verdiği takdirde evde oturuyorken vermiş olacağından tahliye taahhüdü geçerli olacaktır.
Ayrıca şunu da hatırlatmakta yarar görüyorum: tahliye sonrasında evde Almanya'dan gelen oğul:) un oturması yerine ev bir başkasına kiraya verilirse 6570 sayılı yasanın 7,15 ve 16. maddeleri gereği çok başınız ağrıyabilir.Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU