Anlaşmalı boşanma tebligatına itiraz hakkında
Anlaşmalı boşanma tebligatı geldi bir iki gün oldu sanırım buna 10 gün içersinde itiraz yazısı yazmam gerekiyormuş, protokole o anki psikolojik baskı altında imza attım fakat eşimden boşanmak istemiyorum. Bu 10 günlük süre içersinde hazır matbu bir dilekçe örneği varmıdır, nasıl bir savunma yazmak gerekiyor.
Re: anlaşmalı boşanma tebligatına itiraz hk.
Dava dilekçesini nasıl yazdınız? Davacı mısınız davalı mı?
Re: anlaşmalı boşanma tebligatına itiraz hk.
Ben davalı tarafım davacı taraf tarafından gelen tebligatta evliliğin başından beri başlayan anlaşmazlıklar , giderek şiddetli geçimsizlik durumuna dönüşmüştür. Tarafların iyi niyetle anlayış ve sabır göstererek uyuşmazlıkları gidermeye çalışmaları hiçbir sonuç vermemiştir. Aralarındaki geçimsizliği uygarca bitirmek için anlaşmış olup dilekçemiz ekinde sunmuş olduğumuz protokolü düzenlemişlerdir. Tarafların karşılıklı birbirinden tazminat ve nafaka talepleri yoktur. Bu protokol çerçevesinde tarafların boşunmalarına karar verilmesini talep ediyoruz TMK 166/3. maddesi uyarınca demişler, deliller olarakta protokol tanıklar ve her türlü delil denilmiş.
Şimdilik bu ilk etapta avukata gerek olmadığından dolayı bu dilekçeyi ben kendim yazarak savunmamı sunmak istiyorum . Zaten ondan sonra avukat tutacağım. Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.
Re: Anlaşmalı boşanma tebligatına itiraz hakkında
10 gün içinde davaya cevabınızı sunmak zorundasınız. Dava dilekçesinde yazılan, sizin ayrıca belirtmek istediğiniz hususları yazacaksınız. İlk duruşmada hakim prokololü kabul edip etmediğinizi soruyor o zaman aslında imzalamak istemediğinizi, zorla vs. nasıl imzaladığınızı belirtirsiniz.