Kapıma gelip Mal pazarladılar
Evet 2 adam geldi mal pazarladı bana ve ben
aldım 1 ay boyunca deneyebilirsiniz biz 2 hafta sonra burda oluruz dediler.
ve
Aynı sayfada olmak koşulu ile bana hem sözleşme hemde altında senet imzalattılar.2 adet imza attım biri sözleşme için diğeride senet için.
ayrıyeten bana ne sözleşme nede senet ile ilgili hiç bir evrak bırakılmadığı gibi malesef iade etmek için bile bir bilgiye ulaşamadım
malzeme hiç kullanmadım aynı şekilde duruyor
mebla 380 YTL
Öğrendiğim kadarı ile sözleşme ile senet in aynı sayfada olması yasak ve bu durumdan dolayı cayma hakkım 1 hafta değil de çok daha uzun olarak öğrendim....
bana bu konuda detaylı bir bilgi verirseniz sevinirm..
Re: Kapıma gelip Mal pazarladılar sonrasımı okuyunuz lütfen
Konu ile ilgili detaylı ve açık yasa maddelerini aşağıya aktarıyorum.
MADDE 8.- Kapıdan satış; işyeri, fuar, panayır gibi satış mekanları dışında yapılan satımlardır.....
Bu tür satışlarda; tüketici, teslim aldığı tarihten itibaren yedi gün içinde malı kabul etmekte veya hiçbir gerekçe göstermeden ve hiçbir yükümlülük altına girmeden reddetmekte serbesttir. Hizmetlerin satımında ise bu süre, sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren başlar. Bu süre dolmadan satıcı veya sağlayıcı, kapıdan satış işlemine konu mal veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Satıcı, cayma bildirimi kendisine ulaştığı andan itibaren yirmi gün içerisinde malı geri almakla yükümlüdür.
Tüketici, malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalarından sorumlu değildir.
MADDE 9.- Kapıdan satış sözleşmelerinde, sözleşmede bulunması gereken diğer unsurlara ilave olarak mal veya hizmetin nitelik ve niceliğine ilişkin açıklayıcı bilgiler, cayma bildiriminin yapılacağı açık adres ve en az on altı punto ve koyu siyah harflerle yazılmış aşağıdaki ibare yer almak zorundadır:
Tüketicinin hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin ve hiçbir gerekçe göstermeksizin teslim aldığı veya sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yedi gün içeresinde malı veya hizmeti reddederek sözleşmeden cayma hakkının var olduğunu ve cayma bildiriminin satıcı/sağlayıcıya ulaşması tarihinden itibaren malı geri almayı taahhüt ederiz.
Tüketici, sahip olduğu haklarının da yazılı bulunduğu sözleşmeyi imzalar ve kendi el yazısı ile tarihini yazar. Satıcı veya sağlayıcı, bu bilgilerin sözleşmede yer almasını sağlamak ve taraflar arasında akdedilen sözleşmenin bir nüshasını tüketiciye vermekle yükümlüdür.
Bu madde hükümlerine göre düzenlenmiş bir sözleşmenin ve malın tüketiciye teslim edildiğini ispat satıcıya veya sağlayıcıya aittir. Aksi takdirde, tüketici cayma hakkını kullanmak için yedi günlük süre ile bağlı değildir.
Re: Kapıma gelip Mal pazarladılar
ALLAh razı olsun
yani öğrendiğim kadarı ile sorun kalkmış durumda..
yani ben bu malı sağlam olarak para ödemeden cayma hakkımı rahatlıkla kullanabilirm.
iyi günler verdiğiniz bilgiler için.