-
Kontrat bitimi..
Efendim, öncelikle yardımları dokunan insanlara şimdiden teşekkür ederim.
Kiracıyım.2 yıl önce taşındığım evde kira artışı yapmam gereken tarih Haziran ayı.
Bu günlerde kiralarla ilgili yeni düzenlemeler gündemde, bakan açıklamalar yaptı yasalaştımı bilemiyorum...Şimdi ben, malsahibine kira artışını enflasyona oranla zam yapıp verdim diyelim,ya bana malsahibi "çık evimden" derse, beni çıkartamaması için ne gibi haklarım var acaba...
Sevgi ile kalın..
Saygılar,
Seçkin Soylu
-
Re: Kontrat bitimi..
6570 sayılı gayrimenkul kiraları hakkındaki kanun ve borçlar kanunu hükümleri yeni Türk Borçlar Kanunu tasarısında toplanıyor ve ufak değişiklikler söz konusu.
Yasalaşmadığı için net birşey söylemek mümkün değil, ama taslak hali yasalaşırsa yasalaşma tarihinden sonra yapılacak kontratlarda kira artış miktarını ÜFE ile sınırlayacak.
6570 sayılı kanunun pek çok hükmü özTürkçeleştirilerek yeni tasarıya taşınmış.
Daha önce yapılan sözleşmelerde sözleşme boyunca sözleşmedeki artış miktarı geçerlidir.
Sözleşmenin bitimine 15 gün kala kiracı çıkacağını bildirmezse birer yıllık sürelerle kendiliğinden sözleşme yenilenir. Sözleşme yenilendikten sonra ikinci kez kendiliğinden yenilenmesi söz konusu olursa artık kontratta yazılı olan miktar değil, enflasyon oranında artış yapmak yeterli olacaktır.
-
Re: Kontrat bitimi..
Kontrat süresinin bitmesi tahliye edilmeniz için neden değildir. Yani sırf bu nedenle tahliye olunmazsınız.