Avukatın vekillikten düşmesi
Merhaba,
Boşanma davası açan eşimin avukatı vekillikten istifa ettiği için davamız şu an bekleme süreci içine girdi.Avukatını istifasının üzerinden 1 ay geçmiş olmasına rağmen henüz yeni bir avukat tayin etmediler. Ancak ben de boşanmak istiyorum.Bu durumda izlemem gereken yol ve haklarım hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.
Öğrendiğim kadarı ile mahkemeye bir dilekçe sunmam gerekiyormuş.Bu dilekçenin içeriği ve ne kadar zaman sonra bu dilekçeyi verme hakkına sahip olabileceğim hakkında bilgi rica ediyorum.Ben duruşmalara avukatsız girdiğim için sizlerin aydınlatıcı fikirleri bana yol gösterici olacaktır.
Re: Avukatın vekillikten düşmesi
Eşinizin kendisini avukatla temsil etmesi gibi bir zorunluluk yoktur. Dolayısı ile avukatı olmasa da dava devam eder.
Sadece vekil vekaletten istifa ettiğinde, bu durumun, Mahkeme kanalı ile asile tebliğ edilmesi yasal bir zorunluluktur. Bu bildirimin gerçekleştiğinden emin olunuz.
Cevabınız için çok teşekkür ederim Sayın Kılıç.
Ancak eşim davaya vekil tayin etmeden aslen girmezse ne gibi bir yol takip etmem gerekecek? Mahkeme kanalıyla avukatının vekillikten istifa ettiğine dair kendisine de tebliğ yapıldı.Ancak bildiğim kadarı ile eşimin bu konu ile ilgili herhangi bir girişimi olmadı.Ne kadar süre vekil tayin etmeden davayı bekletebilir? Davamıza bakan hakim vekil tayin edilmeden ya da aslen takip edeceği beyan edilmeden benim bu davanın devamı için yapacağım birşey olmadığını söyledi.
Davayı açan davacıdır. Davacı veya vekili davayı takip etmezse dava düşer.
Siz dilerseniz dava açabilirsiniz.
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Davayı açan davacıdır. Davacı veya vekili davayı takip etmezse dava düşer.
Siz dilerseniz dava açabilirsiniz.
Davalı dilerse davayı takip etmeye devam edebilir. Şayet istemezse o zaman dava "işemden kaldırılır". Davacı 3 ay içinde yenilemezse işte o zaman düşer.