Boşanma sürecinde gayrimenkul tasarrufu
Merhaba
Eşim ile 8.aydan beri süren bir boşanma davamız var kendisi davayı evi terkedip annesine gittikten 1 ay sonra açtı ve boşanma davası ile birlikte benim adıma olan ve 1/3'lük kısmını annemin evini satarak ödediğim evin üzerine satılmaması için tedbir koydurdu.Ancak boşanma davası açılmadan önce kendisine ait borçları ödeyebilmek için babamın evini ipotek gösterek kredi aldım ve borçlarını kapattım.(Borçların kendisine ait olduğunu ve ev geçimi ya da idaresi için harcanmadığını kanıtlama imkanım var)Ancak şimdi boşanma davamdan kaynaklı yaşamış olduğum maddi kriz neticesinde almış olduğum kredinin taksitlerini ödemede zorluk yaşadığım için babamın evinin banka tarafından satılması gibi bir risk oluşuyor.Şimdi ben bu durumda mahkemeye eşimin adına ödemiş olduğum borç dekontlarını ve çektiğim krediyi sunarsam evimi kiralama ya da satma hakkına sahip olur muyum?(Ancak eşimin avukatı davadan çekildi ve hala bir vekil tayin etmedikleri için dava bir bekleme sürecine girdi.Mahkeme gününü eklemeden dairemi kiralarsam ya da satarsam suçlu duruma düşer miyim?)
Re: Boşanma sürecinde gayrimenkul tasarrufu
Alıntı:
beytrap rumuzlu üyeden alıntı
boşanma davası ile birlikte benim adıma olan ve 1/3'lük kısmını annemin evini satarak ödediğim evin üzerine satılmaması için tedbir koydurdu.
Mahkeme gününü eklemeden dairemi kiralarsam ya da satarsam suçlu duruma düşer miyim?)
Tedbir koydurduysa zaten satış işlemi yapmanıza izin verilmez. Kiralamanıza mani bir durum yoktur.
merhaba
kiralama ile ilgili mk bır madde varmı
Mülk sahibi, üzerinde ipotek veya tedbir dahi olsa gayrimenkulü kiralayabilir, kirasını alıp kullanabilir. Buna engel olan bir madde yok.