Re: Kira artışı ve tahliye
Alıntı:
öztin rumuzlu üyeden alıntı
Saygıdeğer hukukçular söyle bir olay arz edeyim kira kontratı bitiminde tarafıma bir ihtarname ile yeni kira miktarı bildirilerek ya bu miktarı ödersin yada sizi üzülerek tahliye edeceğiz denildi fakat miktar %100 gibi bir artışdan sözettiğinden bunu dikkate almayıp %10 gibi bir artış yapıldı.
Daha sonra mal sahibi tahliye taleb etmiş ve bize bununla ilgili yazı gönderilmiş fakat buda bizim elimize ulaşmadığından olay aleyhimize olarak tahliye emri ile sonuçlanmış oldu.Tahliyeyi durdurmak için mal sahibi ile görüşülmeye gidilincede ya benim dediğim miktarı verirsiniz yada sizi tahliye ederim sözleri ile karşılaştık ve mecburen yeni kontrat %100luk bir kira artışı ile imzalanmış bulunmaktadır
Bu konuda yapabileceğim hiç bir itiraz vs. yokmudur?Hak arama adına teşekkür ederim.
Bu soruyu yeni kontrat imzalamadan önce soracaktınız.
Gerçi nasıl bir yazı gönderdiği ve buna dayanarak nasıl bir tahliye emri çıkardığı konuları biraz muğlak.
Ama imzaladığınız yeni kontratla hem yeni dönem için mülk sahibinin istediği kira miktarını kabul etmiş oldunuz hem de ev sahibi artık daha önce ne şekilde çıkardıysa o tahliye emrini uygulayamayacak. Çünkü sizin daha sonraki bir tarihte kontrat yapmışsınız.
Ama yeni kira miktarını zamanında ödemezseniz buna dayanarak icra takibi yapabilir, 30 gün içinde ödemezseniz tahliye davası açabilir.
Re: Kira artışı ve tahliye
Alıntı:
sdt23 rumuzlu üyeden alıntı
Bu soruyu yeni kontrat imzalamadan önce soracaktınız.
Gerçi nasıl bir yazı gönderdiği ve buna dayanarak nasıl bir tahliye emri çıkardığı konuları biraz muğlak
yeni kontrat imzalamadan önce başka hiç bir seçenek bırakılmadıki bize yani ya kabul edecektik yada evsiz kalacaktık bu arada tahliyesi istenen yer arsa olarak kontratta geçen ama gerçekte ikametgah edilen bir ev arsa olduğundan dolayı mahkeme emri olmadan direk tahliyeye açık bir yer
Anladığım kadarı ile yapılabilecek bir şey kalmamış peki bundan sonraki senelerde aynı olayın tekerrür etmemesi için ne yapmalıyım (yani yine mal sahibi ben %20 30 50 vs arttırıyorum ya kabul et yada tahliye ederim derse ne yapacağız yokmudur bunun bir önlemi? saygılarımla teşekkür ederim.