Kanuna aykırı olarak askerliğe alındım.
Yaklaşık altı yıl önce hoqkin lenfoma ( lenf kanseri ) tanısıyla tedavi gördüm ve rahatsızlığım geçti.Ancak askerlik kanunlarına göre askerliğe elverişsiz olduğum ve askerlik yapamayacağım söylendi. Askerlik işlemlerim başladığında okuyordum ancak tecil için şubeye başvurduğumda muayene ve yoklama kaçağı olarak gözüktüğüm söylendi tasnif dışı olarak muayene için askerlik şubesi beni ana ve çocuk sağlığına gönderdi oradaki pratisyen hekime durumu bildirmeme rağmen hastalığın geçtiği için bi sorun olmayacağını söyledi ve olur verdi kasım ayının 21.de birliğime teslim oldum ancak ilk muayenede boynumdaki biopsi izini gören doktor astteğmen erbaş cüzdanıma acil olarak çanakkale askeri hastanesine sevk edilmemi yazdı ancak birlikteki işlemlerden dolayı 18 gün boyunca askerlik yaptım ve ç.askeri hastanesinden gata haydarpaşa onkoloji kliniğine sevkim yapıldı gataya gittim ve ailemden raporlarımı göndermelerini istedim raporlar ve biopsi preparatları geldiğinde heyete girdim ve askerliğe elverişsiz raporu aldım. bu işlemlerin ilk muayenede 2-3 günde sonuçlanması gerekirken ben 42 gün boyunca tabiri caizse süründüm bu süre zarfında mecburen işimden ayrılmak zorunda kaldım. Bu durumda nereye ve ne koşulda bir dava açabilirim bu konuda bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim...
Re: Kanuna aykırı olarak askerliğe alındım.
Askeri Yüksek İdare Maemesine dava açabilirsin.İnternette sayfası mevcut.
Re: Kanuna aykırı olarak askerliğe alındım.
ayim asker kişler ve askeriyle ilişkili işlere bakar.idarenin ağır sucu mevcut senin olayda. askeri konulara bakan avukatlar mevcut.