2 ihtarname ile erken tahliye ettim ancak ev sahibi icraya vermiş
İyi günler,
Forumları aradım. Ev sahibinin erken tahliyeden dolayı kiraları isteyebileceğini okudum ancak ben iki kez ihtarname çektim. Evimde evin temiz bırakıldığına dair video kayıtları mevcut. Ayrıca ben evde otururken evimin penceresine kiralık yazısı da astı ve evi kiraya verdi akabinde. Ben de evine kiracı bulması için yardımcı oldum. Ancak şimdi birikmiş 4 aylık kira diye benden talep ediyor. ne yapabilirim?
Teşekkür ederim
Re: 2 ihtarname ile erken tahliye ettim ancak ev sahibi icraya vermiş acil
4aylık kira,sizin evi tahliye etmeniz ile evsahibinin tekrar kiralaması arasında geçen süremidir?
Ev sahibi sizden kiraları talep edebilir. Ancak bu sorumluluğunuz kiralanın yeniden kiralanması ile son bulur.
Evi tahliye ettikten sonra aradan geçen zaman zarfıdır bu 4 ay. Ancak ev sahibi evi teslim aldı ve de kiraya verdi. Ben evden ayrılırken evin hem fotoğraflarını çektim hem de temiz bıraktığımı gösterir video çekimi yaptım. Ev de başkasına kiralanmış durumda zaten. Benim çektiğim bu ihtarnamelerin hiç önemi yok mudur acaba? Depozitom için de ihtar çekmiştim ona da ne cevap geldi ne ödeme yaptı. Ev sahibinin çektiğim ihtarlar karşısında cevap vermemesi evin boşaltılmasına itiraz etmemesi ben evde otururken kiralık yazısı asması onun feshi zımnen kabul ettiği anlamına gelmez mi?:(
Ayrıca adam evi de satmış
Anahtarı ev sahibine verdiyseniz evet zımni kabuldur ancak emlakçıya verdiyseniz yargıtay bunu kabul etmiyor.
Serdarchvz isimli üye sanırım ev sahibi değil kiracı; ve evi erken tahliye etmesi sebebi ile kendisinden kalan sürenin bedelinin istenip istenmeyeceğini, vermiş olduğu depozitonun iade edilip edilmeyeceğini merak etmekte,
Depozito ile ilgili olarak ev hasarsız ve aidat elektrik borçları olmadan teslim edilmiş ise ev sahibi depozitoyu iade etmek zorundadır. Depozito kira bedellerine mahsup edilemez.
Kalan sürenin kirası ile ilgili olarak ise; ev sahibi kalan sürenin değil evin tahliye edilmesi ile kiraya verilebileceği makul sürenin bedelini isteyebilir.
BENZER SORUN - İVEDİ - 2 ihtarname ile erken tahliye ettim ancak ev sahibi icraya vermiş acil
Alıntı:
Av.Tayfun Eyilik rumuzlu üyeden alıntı
Serdarchvz isimli üye sanırım ev sahibi değil kiracı; ve evi erken tahliye etmesi sebebi ile kendisinden kalan sürenin bedelinin istenip istenmeyeceğini, vermiş olduğu depozitonun iade edilip edilmeyeceğini merak etmekte,
Depozito ile ilgili olarak ev hasarsız ve aidat elektrik borçları olmadan teslim edilmiş ise ev sahibi depozitoyu iade etmek zorundadır. Depozito kira bedellerine mahsup edilemez.
Kalan sürenin kirası ile ilgili olarak ise; ev sahibi kalan sürenin değil evin tahliye edilmesi ile kiraya verilebileceği makul sürenin bedelini isteyebilir.
Herkese merhabalar, benzeri bir sorunu ben de yaşıyorum. Evin çatısının sürekli akması nedeniyle noterden bunu da belgeleyerek bir tahliye ihtarnamesi çekeceğim çünkü evsahibim taşınmak istediğimi söylediğimde kontrat sonu olan 05 Temmuz 2009 a kadar oturmasam dahi kira ödemem gerektiğini söylüyor. Evin durumu nedeni ile oluşan sıkıntımız mücbir sebep kabul edilir mi ve göndereceğim bu ihtar ilerde hukuki süreç esnasında benim evsahibine göre ödemem gereken 2 aylık kiraya engel olur mu? Ayrıca depoziti talep edebilir miyim (ki şu an artık açıkçası çok da önemsediğim bir konu değil, bilgi amaçlı soruyorum.) Konunun aciliyet taşıması nedeniyle ilgilenen herkese teşekkür ederim.