Anlaşmalı boşanma iptali tek taraflı
Merhabalar, adım mustafa 8 yıllık evliyim. Eşim 1 ay önce kendi eşyalarını alarak evini terk etmiştir. Ve karşılığındada boşanma davası açmıştır. Anlaşmalı boşanma olarak, psikolojik baskı altında protokolü imzaladım karşılıklı birbirimizden birşey istemiyoruz. Fakat şöyle bir durum sözkonusu 8 yıllık bir evlilikten sonra aramızda hiçbir şiddetli geçimsizlikten tutunda, ne içkim ne kumarım ne de karı kız şeyi olan biri değilimdir. Evimden işime işimden eve giden normal bir insanım, sanırım eşimin istekleri çok farklı şeyler sıkılmış, tabi birde artık kendi ayaklarının üstünde durabiliyor benim iki veya üç katım maaş alıyor ve iş hayatındaki arkadaşları kendisini etkilemiş bunlar benim ve onun ailesinin ve etrafımızda bizi tanıyan herkezin düşünceleri, bana bende bittin diyor sana anlatamıyorum herhalde diyor, ben ailesi ile görüşüyorum boşanma oğlum diyorlar artık ailesinide dinlemiyor ayrı bir eve çıkmaya çalışıyor. ben 32 eşim 29 yaşında bunuda belirteyim. Gerçekten kendisini çok seviyorum. Bütün hayatımı onun üzerine kurdum, bütün ilişkilerim onun üstüne kuruldu. Hayatımda çekip gitti bütün düzenim bütün dünyam yıkıldı. Şimdi benim buradaki sorum şu daha henüz mahkeme için gün kağıdı gelmedi eli kulağındadır. Bu anlaşmalı boşanmada ben karımı seviyorum boşanmak istemiyorum diyeceğim ve bunları söyledikten sonraki gelişmeler ne yönde olacaktır. Bundan sonra sanırım bir avukat tutmam gerekecekki anlaşmalı boşanmadan sonra eğer hakim boşanmamıza izin vermezse bu süre ne kadar olur, bundan sonra açacağı dava sanırım şiddetli geçimsizlik olacaktır. Bu süre içersinde ben kendisi ile devamlı irtibatlar kurmaya çalışıyorum devamlı görüşmeye çalışıyorum ama kendisi mahkemeye kadar görüşmenin uygun olmayacağını söylüyor bu aşamadan sonra benim kazanacağım zaman nedir ve neler yapabilirim bu konuda yardımcı olabilirmisiniz.
Re: Anlaşmalı boşanma iptali tek taraflı
Taraflardan herhangi birinin düzenledikleri protokolün tek bir hükmünü dahi kabul etmemesi halinde anlaşma koşulları ortadan kalkmış sayılır ve anlaşmalı boşanma davası, çekişmeli boşanma davasına dönüşür. Bundan sonra artık tarafların iddiaları dinlenir, delilleri toplanır, tanık ifadeleri alınır ve sonuca göre karar verilir. Yargılama süresini öngörmek olanaksızdır.
peki benim öğrenmek istediğim şu ben hayır boşanmak istemiyorum dediğimde bu çekişmeli boşanma için süre ne verilir bir yıl üç yıl v.s. tarzında yani tekrar birlikte bir diyalog kurabilmek için bir zaman verilmezmi ?
Sizin "1 yıl 3 yıl" diye tanımladığınız, karardır. Bir başka deyişle, her halukarda yargılama yapılır, mahkeme boşanmaya veya ayrılığa karar verir.
İlginize çok tşk.ederim. Bilgilendirdiğiniz için zaten o zaman zarfında gerekli avukat ve gerekli şahitleri tedarik edeceğim. Ben savaşmayı tercih ediyorum. Ama iyi yönde savaşma, yapıcı yönde, bir çok fedakarlıklar yaptım. Umarım bu zaman zarfı bunların farkına varması için yeterli olur.