Ev kiralarken imzalanan boş senet
Herkese merhaba.
05/07/2005 tarihinde ev kiralarken imzaladığım boş bir senet var evsahibinde.Eve ilk girerken kontrat yaptık ve bir daha kontrat yapmadık.Şimdi taşınmak istiyorum ama evsahibim bu zamanda kiracı bulamam diye zararı tazmin etmemi istiyor.Yoksa evden çıkmamam için beni senetle tehdit ediyor.Senette imzamdan başka hiçbir şey yok.Başıma ne iş açar?
Ayrıca bu senetleri tüm kiracılarına imzalatmış ve evinden çıkan nerdeyse herkese en ufak şeyi sorun yaratarak senetleri bahane etmiş fakat kimseye dava açmamış.Bir çeşit blöf yapıyor yani.
Cevaplarsanız sevinirim.Teşekkürler.
Re: Ev kiralarken imzalanan boş senet
Kontrat süresi bitmeden mecuru tahliye etmeniz durumunda ev sahibi evin boş kaldığı süre içindeki kira alacaklarından sizi sorumlu tutabilir. Bunun için senede de gerek yoktur. Boş senede imza, haksız bir şekilde doldurulduğu kanıtlanmadıkça kişiyi bağlar.
Alıntı:
karavelioglu rumuzlu üyeden alıntı
Kontrat süresi bitmeden mecuru tahliye etmeniz durumunda ev sahibi evin boş kaldığı süre içindeki kira alacaklarından sizi sorumlu tutabilir. Bunun için senede de gerek yoktur. Boş senede imza, haksız bir şekilde doldurulduğu kanıtlanmadıkça kişiyi bağlar.
Kontrat 1 yıllık kira süresi için yapılmıştı.1.5 yıldır kontratsız oturuyorum.Ayrıca haksız bir şekilde doldurulduğu nasıl kanıtlanabilir?
Alıntı:
serpinarli rumuzlu üyeden alıntı
Kontrat 1 yıllık kira süresi için yapılmıştı.1.5 yıldır kontratsız oturuyorum.Ayrıca haksız bir şekilde doldurulduğu nasıl kanıtlanabilir?
Sayın Serpinarli,
İşin en zor yanı da bunun kanıtlanması zaten..
Diğer taraftan 1 yıllık yaptığınız kontrat evde oturmaya devam ettiğiniz müddetçe hiç bir işleme gerek kalmaksızın bir yıl sonra yine aynı süre ile yenilenmiş sayılır. Bir buçuk yıldır oturduğunuza göre kontratınızın 6 ay önce kendiliğinden yenilendiği varsayılır ve evi boşaltmak için 6 aylık süreniz var demektir. Evden çıkmayı düşünüyorsanız iadeli taahhütlü mektup ya da noter aracılığı ile kontrat süresinin sonunda evi boşaltacağınızı bildirin. Saygılar..
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU