Bu durumda tanıklık mecburi midir?
İhbar üzerine yapılan aramada üzerinde belli bir miktar uyuşturucu madde ( esrar) ile yakalanan bir şahıs lehine kendi isteğiyle, sanığın uyuşturucu satmadığına, yalnızca kullandığına dair şahitlik yapmak maksadıyla ismini vermiş bir kişi, bundan vazgeçebilir mi?
-Sanık gerçekten de uyuşturucu satıyor bu bilinen ancak kanıtlanmamış bir durum.
-Tanıklık yapmaktan vazgeçmek istenmesinin nedeni durumun bu şekilde olduğunun öğrenilmesi ve mahkemeyi yanıltmak istenmemesi
-Mahkemeye giderek evet gerçekten satıyor ben biliyorum durum budur da denmek istenmiyor..
Şimdi toparlayayım. İsmini tanık olarak yazdıran bir insan tanık olarak dinleneceği mahkemeden önce çekilme hakkına sahip midir. Belli kaygıları varsa ve tanıklık yapmak istemiyorsa nasıl bir yol izleyebilir. Bir hata yapılmış ve isim yazdırılmış tanık olarak ama şimdi iki arada bir derede kalınmış çünkü karşı taraf nüfuzlu ve bu şekilde aleyhte tanıklık yapılmak istenmiyor ama yalancı tanıklık da yapılmak istenmiyor..
Nasıl bir yol izlenmesini önerirsiniz? Kişinin ilk yakalanışı yaklaşık 4 aydır içerde ve ikinci mahkeme yapılacak. Eğer delil bulunmaz ise kişi serbest kalır mı? Bunu da sormak istiyorum. Olay eski lise arkadaşımın başına gelmiştir, yardım almak istedik, yardımcı olan herkese teşekkürler.
Re: Bu durumda tanıklık mecburi midir ?
Biliyorum bu forumda kimse sorulan sorulara cevap vermek zorunda değil bunu da üye olurken kabul ettiğimin farkındayım. Yine de mahkeme günü yaklaştığı için eğer yardımcı olunursa ve bir yol gösterilir ise çok mutlu olacağımı belirtmek istiyorum..
Bu arada kişinin üzerinde yakalanan uyuşturucu madde (esrar) 76 grammış.
Yardımcı olan olamayan herkese teşekkürler. Saygılarımla...