Re: Tedbir Talebi ve Boşanma
Semra hanım, anladığım kadarı ile şiddete maruz kalmışsınız ve ne olduğu tam olarak anlaşılamayan bir dilekçe ile başvurmuşsunuz.Eğer yaptığınız başvuru Ailenin Korunması ile ilgili yasaya dayanarak yapıldı ise, şu aşamada başka yapacağınız bir şey yok. O dilekçenin sonunda Aile Mahkemesi yargıcı istediğiniz tedbir istemlerinden biri ya da tamamı hakkında karar verebilir. Böyle bir karar alabilirseniz ki bir sureti Savcıılğa da gönderilir, bir ölçüde rahatlarsınız. Örneğin bu kararda size, evinize yaklaşmaması yolunda bir karar alındı ise, ya da şiddet uygulamaması yolunda bir karar alındı ise ve buna aykırı davranırsa polise başvurarak kendisini göaltına aldırabilirsiniz. Doğalki bu geçici bir çözüm ve boşanma davasının sonucunu bekleyeceksiniz. Zaten yargıç bu kararı en fazla 6 ay süre için verebilir. Gerçi süre bitiminde edvamını gerektiren durumlar sözkonsu ise uzatma isteyebilirsiniz. Kolaylıklar...
Re: Tedbir Talebi ve Boşanma
darp raporu alamadım ama mahkemeye başvuraağım yarın. hakime yazmış oluğum dilekçeyi vereceğim.
bu dilekçe benim boşanma davam da ne kadar etkili olur ? Eğer bu olay olmasaydı belki de hakim bi kez daha düşünün diyip davayı 2 ay sonraya atardı. Ama bu şekilde olunca en azından hakimin aklında bunlar gerçekten birleşemezler düşüncesi oluşur diye düşünüyorum....
Acaba doğrumu düşünüyorum...