Kontrat süresi Dolan Kiracı
Merhaba
5 aylık kira borçu olan kiracım var 01-01-2008 de ,kira kontratının süresi bitti.Kiracı şu an meskende oturmaktadır.Fakat hala 5 aylık kira borcunu vermedi.bundan dolayı yeni kontratta yapmak istemiyorum.Bu durumda kıracıyı cıkarmak için nasıl bir yol izlemem lazım .
Cevaplarınız için TŞK
Re: Kontrat süresi Dolan Kiracı
Kiracı kira dönemi bitmeden 15 gün öncesine kadar çıkacağını bir ihtarla mülk sahibine bildirmezse sözleşme birer yıllık sürelerle uzar.
Ancak kiracının kirayı ödememesi nedeniyle tahliye edebilme imkanı vardır.
2007 yılına ait ve Ocak 2008 kira alacağınız için örnek 13 ile icra dairesinden icra takibi yapın. 30 gün içinde tamamen ödemezse, temerrüt durumu oluşur ve temerrüte dayanarak derhal tahliye davası açabilirsiniz.
Eğer 30 gün içinde öderse para tahsil edilmiş olur. Daha sonraki aylarda ödenmeyen ilk kira için (ilk icra takibi üzerinden en az 30 gün sonra)
ikinci bir icra takibi yapın.
Bundan sonra yapacağınız icra takiplerinde 30 gün içinde kira ödenmezse, derhal tahliye davası açarsınız.
İkinci icra takibi sonucunda kira ödense bile kira dönemi sonunda yani 1 ocak 2009'da "aynı kira dönemi içinde 2 haklı ihtar"a dayanarak tahliye davası açma hakkınız olur.
Yazmayı unutmuşum ,2007 yılına ait yazılı kontrat bulunmamakta.
bu durumdada aynı yolu izleyebilirmiyim.
Daha önceki tarihli bir kontrat varsa onunla örnek 13 kullanarak "ilamlı" icra takibi yapabilirsiniz.
Eğer elinizde hiçbir yazılı kontrat yoksa ilamsız icra takibi yapmanız gerekir. Kiracı itiraz ettiğinde takip durur. İtirazın kaldırılması için ayrıca dava açmanız gerekir.
Ne kadar etik olur bilmiyorum ama 2007 yılına ait yeni bir kontrat yapıp kıracıya imzalatabilirsem iş cözülür heralde.
birde bu mesken bize babamızdan kaldı ,4 kişi hisseli olarak görülüyor .
ben icra dairesine tek başıma gidip örnek 13 teki icra takibini başlatabilirmiyim.
yoksa diğer 3 kişinide gelmesimi lazım .
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=30476
27.11.2007 tarihinde açmış olduğunuz konuda bu sorunuza cevap verilmiş sn.crazyfly!
Aynı konuyu tekrarlamak forum kurallarına aykırıdır.
icra takibi yapmak için avukat tutmak istemiyorum ,bu durumda hissedarlardan herhangi biri (kira kontratı üzerinde ismi olanlardan biri )tek başına gidip icra dairesinden takip başlatabilirmi.yoksa icra dairesine işlem yapmak üzere gidecek olan hissedara diğer hissedarların noter kanalıyla vekeletname verme zorunluluğu varmı.
diğer yönden icra dairesine 4 kişi birdenmi gitmek gerekir.
ilgileriniz için çok teşekkürler .umarım acıklayıcı olmuştur eski yazımdada bu durumu anlattım fakat illa avukat tutmanız gibisinden bir cevap aldım.
Site Yönetiminden Duyurular
Forumlarda arama yapmadan soru veya yorum eklemeyiniz. - Kısa Mesaj ile hukuki soru sormayınız.
Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz. - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız. - Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz. - Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız. - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir.