Aileme tazminat ve red davası açabilirmiyim?
İyi günler,
1988 doğumluyum ve varlıklı bir aileden geliyorum. Ancak ne yazık ki onlar tarafından uygunsuz şekilde yetiştirildiğim, sevgi-saygı görmediğim, sosyal açıdan sağlıklı bir aile ortamında yetiştirilmediğim, psikolojik baskı gördüğüm gerekçesiyle aileme red ve tazminat davası açmak gibi bir düşüncem var. Reşit olmam sorun oluştururmu?
Bu davayı açmayı normalde düşünmezdim ancak ailemin beni zorla özel bir üniversiteye kaydetmesi sebebiyle öğrenim hayatımı devam ettirmem imkansız. Son zamanlarda onlardan habersiz derslerimi takip etmeyişim dolayısıyla da ders notlarım kaydımı bir devlet okuluna geçişimi engelliyecek kadar düştü. Buda yine ailemin üzerimde oluşturduğu baskının eseri. Oysa yüksek bir puanla yerleşmiştim bölümüme. Aynı zamanda çocukluğumdan beri tıbbii açıdan ihmalkarlık gördüğümü de düşünüyorum. Kişiliğimin gelişimi açısından da ailemin kabahatli olduğu düşünüyorum. Muhtemel bir red & tazminat davasında başarılı olma şansım nedir? Ne tür gerekçelerim geçerli olacaktır. Bunların beyanını en iyi nasıl yapabilirim? Yardımcı olursanız sevinirim.
Vereceğiniz bilgiler çok önemli çünkü hala ailemle birlikte yaşıyorum ve davayı açarsam geri dönüşü yok. Hem davayı kaybedip hemde evimden olmak istemiyorum.
Herkese iş hayatında başarılar diler ve site kurucularına sağladıkları hizmetten ötürü teşekkür ederim.
Şimdiden teşekkürler...
Re: Aileme tazminat ve red davası açabilirmiyim?
Ne yazık ki anne-babanızı red diye bir kavram ve hukuki düzenleme yok. Tazminat ise bana imkansız görünüyor. Varlıklı bir aileniz var, bir vakıf üniversitesine yerleşmişsiniz.
Reşit de olduğunuza göre hayatınıza yön verme hakkınız var. Sanırım belki de bir danışmandan ailece yardım alır ve sorunlarınızı hoşgörü ve tüm samimiyetinizle birbirinize anlatır ve paylaşabilirseniz makul bir noktaya gelebilirsiniz. Unutmayın ki sizden ekonomik veya sosyal olarak çok daha kötü durumda olan gençlerimiz herşeye rağmen yüksek öğrenim görebilmek için pek çok sıkıntılara göğüs geriyorlar.
Ailenizle KONUŞUN VE PAYLAŞIN.
Öncelikle teşekkür ederim,
Fikrinize gönülden katılıyorum ancak ailemin beni bir vakıf üniversitesine zorla yerleştirmiş olmaları ve kendileriyle aynı evde yaşamak zorunda bırakmalarının yanısıra bana karşı oluşturdukları psikolojik baskı ve çocukluğumdan beri gördüğümü beyan ettiğim ihmalkarlık gibi sebeplere karşı gösterebilecek herhangi bir savunma göremiyorum. Tabi beni bir vakıf üniversitesine kaydettirmelerinin asıl sebebinin beni kontrol altında tutmak ve kendilerine bağlı olmamı sağlıyarak ipleri ellerinden bırakmamak olduğunun açıkca belli olduğu da yeterince geçerli değilmidir acaba? Ayrıca bu tür bir davada lehime kullanabileceğim ne tür belgeler bulabilirim bunlardan da bahsederseniz sevinirim. Çünkü emin olun olay göründüğü kadar basit değil. Kısaca özetlersek önümde iki seçenek var; birincisi bir dava açıp kazanarak kendi hayatımı kurabileceğim, ikincisi davayı hazırlıksız olup da kaybederek tamamen dışarda kalacağım. Tabi burda ailemin beni hala kabul etmelerinin tek sebebini tek oğulları olmamın onlar üstündeki prestij etkisinden dolayı olduğu fazlasıyla belli. Herhangi bir şekilde yardımcı olursanız çok sevinirim çünkü bu evde daha fazla kalmaya niyetim yok açıkcası...
Tekrar teşekkürler
*Ayrıca eklemek isterim ki talep edeceğim tazminat zaten eğitim ve sosyal hayatımı sürdürebilecek kadardan daha fazla olmayacaktır.
Sevgili kardeşim, açabileceğiniz bir dava ne yazık ki yok.