İş akdimin haksız feshi hakkında
Genel Md. tarafından -herhangi somut bir sebep olmadığı halde-güya küçülmeye gidilmesi nedeniyle işten çıkarılmak istendiğim bir hafta önce sözlü olarak bildirildi. Kendisi tazminatımı alabilmem için "performans düşüklüğü"nü sebep olarak göstermek istediklerini belirtti. Ancak bunu kanıtlayan herhangi bir değerlendirme yok. Tazminatıma (14 günlük)izin hakkımı ekletmem için 2 gün uğraşmam gerekti. Bir haftadır bekliyorum ve işe gidip geliyorum. Belgeler hazırlanmış ancak özlükçü merkezden onay beklediklerini belirtti. Biraz araştırdım ancak tam içinden çıkamadım. Sanki "(17.madde)fesih hakkının kötüye kullanılması" gibi bir durum görünüyor. Bu durumda Avukat mı bulmalıyım, yarın karşıma imzalamam için "performans düşüklüğü" nedeniyle işten çıkarıldığımı gösteren belge çıkarılırsa -ki kanıtlayamazlar- nasıl davranmalıyım. Bir arkadaşım "belirtilen sebebi kabul etmediğimi ve dava hakkımı saklı tuttuğumu" belirterek imzalamam durumunda tazminatımı alabileceğimi söyledi. Ne öneririsiniz? Biraz uzun oldu üzgünüm.