-
1,5 ayda boşanma
Bana yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler,
1,5 ay önce evlendiğim insandan acilen boşanmam gerekli. 1 yıl içinde tanıştık evlendik ama bu süreç çok sancılı geçti. Kayınvalide sürekli bizim aramızda problemdi. Her olayda ciddi problemler yarattı. Tabi bana dışardan bakınca salak mısın sen diyenler olabilir ama yaşayan anlar. Çok severek evlenmedim ama çok uyumlu bir insandı. Ailesiyle evlenmediğimi düşündüm ama yanılmışım.Annesi sürekli evlenene kadar problem yarattı.
Evlenme sürecinde beraber yaşadık. Evlenince kız birden değişiverdi. Ben bir firma sahibiyim ve gelirim biraz standart üstü. Kız tamamen herşeyi bana yükledi onunda geliri ortalamanın çok üstünde olmasına rağmen. Onu sürekli uyardım ama her gördüğünü almak istiyor,önceden böyle bir huyu yoktu. Buda sorun değil sürekli bir tartışma konusu çıkarıp kapris yapıp yatak odasına gidip orda bilgisayarla uğraşıyor. Hiçbirşey paylaşamıyoruz. 1,5 aylık evliyim ama konuşabildiğimiz süreç 15 günü geçmiyor biz ayrı rüyalardayız. Boşanmamız için ne yapmamız gerekli?
-
Re: 1,5 ayda boşanma
1,5 ayda acilen boşanmanız imkansız.
Birinci yılın sonunda eşinizle nafaka ve tazminat konularında anlaşarak anlaşmalı boşanmanız mümkün.
Şimdi açılacak boşanma davası çekişmeli boşanma davası olacaktır ve davanın sonuçlanması eşinizin boşanmayı kabul etmemesi veya nafaka-tazminat miktarında anlaşamamanız halinde mahkeme yoğunluğuna göre 1 yılı bulabilir.
Tabii eşinizin boşanmaya neden olacak kusurunu şahitlerle ispatlamanız gerekecektir. İspatlayamazsanız dava reddedilir.
Bir de temyize gönderilirse, süreç daha da uzar.
Davayı avukatla takip etmeniz ve mümkünse eşinizi ikna etmeniz süreci hızlandıracaktırç
-
ben de buna benzer durumdayım.6 ay içinde boşanma mahkememiz var.Davayı karşı taraf açtı.Ben de boşanmak istiyorum.Bir celsede sonuçlanır mı sizce?
-
Duruşma günü olarak 6 ay sonrasını mı verdiler?
Çekişmeli boşanma davasında iki tarafın da tanıkları ilk celsede hazır edilir,
hakime önceden haber verilip bu celsede tanıkların dinlenmesi sağlanırsa,
ve nafaka, tazminat, velayet gibi konularda anlaşıldığı da söylenirse ilk celsede olmasa bile kısa sürede boşanmak mümkün olur.
bu yapılmazsa hakim ilk celsede kanıtların bildirilmesi, cevabın yazılması için süre verecek ve dava tanıkların dinlenmesi için ikinci celseye kalacaktır.
Nafaka, tazminat konusunda mutabakat yoksa iki tarafın maddi durum araştırmasının sonucunun gelmesi beklenecektir.
-
Nafaka vb konu olmayacak.İki tarafın sözü yetmez mi anlaşamadıklarına dair?
Bir de ben boşanmaya razı olacağıma göre herhangi bir dilekçe yazmam gerekiyor mu mahkemeden önce?
-
Bir de farklı bir durum var bizim düğün olmamıştı.Ayrı evlerde yaşıyoduk baştan beri bunun dava üzerinde bir etkisi olur mu?
-
Durum değişmez.
Geçimsizliğin ispatı için şahitler dinlenecek. Nafaka ve tazminat konusunda iki taraf anlaştıklarını beyan edecek veya maddi durum araştırmasının sonuçlanması beklenecek.
-
Bilgiler için teşekkür ederim.
-
Nevernever için 1.5 ayda boşanma davası açılır hakim isterse tak celsede de boşar.Burada hakimin tektiri var tabiki bu durum karşı tarafın boşanmayı kabul etmesine ve nafaka vb. talepleri olmamasına göre değişir.Tabi benim avukat olarak tavsiyem önce etraflısa bi konuşun kesin kararınızı ona göre verin,aile Türk toplumunun en temel yapı taşıdır.Boşanırsan bu seni daha da mı mutlu edecek,çözüm bulamazsanız,kara alıp boşanın.Siz bu kadar boşanma yanlısısınızda bakalım eşiniz bu karara nasıl tepki verecek.İlla da boşanıcam ben diyosanız,bi avukattan yardım isteyin.
-
Ben ve ayri yasadigim esim türk vatandasiyiz ve ikimizde almanyada ikamet ediyoruz. Müsterek hayatimizi ayrirdiktan sonra türkiyeden bosanma davasi actim yaklasik iki yil süren davam reddedildi.
Soru 1. Üc yildan sonra acacagim davada kesin bosanma karari cikarmi ve bu bosanma davasinda karsi taraf gene bosanmam derse tekrar bosanmama karari cikarmi.
Soru 2 Almanyadan bosanma davasi acarsam ve bosanirsam bu kararin türkiyede taninma ihtimali nekadar yüksek olur.