Sözleşme sürem dolmadan evden çıkmam gerekiyor
Öncelikle bu konuda bilgi veren herkese teşekkür ederim. Yüksek lisans yapmak için Ekim ayında İstanbul da daire kiraladım ve 1 yıllık da sözleşme yaptık. Şu an hala burada ikamet etmekteyim. Fakat bana meb den burs çıktı ve yurtdışında yüksek lisans eğitimi hakkı kazandım. Bu yüzden istanbul da ki eğitimimi bırakıp, meb in ankara da açtığı kursa katılmam gerekiyor. Bu yüzden zorunlu olarak Ankara ya taşınmam gerekiyor. Kursun başlamasına 20 günlük bir süre var. 1-2 gün sonra ev sahibime durumu anlatacağım, fakat kabul etmemesi durumunda ne yapmam gerekiyor? Herhangi bir şekilde keyfi olarak evi terk etmiyorum, buna mecburum ve boşu boşuna oturmadığım bir eve para ödemek istemiyorum. Teşekkürler
Re: Sözleşme sürem dolmadan evden çıkmam gerekiyor
Burada verdiğim cevap sizin için de geçerli:
https://www.hukuki.net/forum/showthread.php?t=31663
Kiracının ev aldığı için, lojman tahsisi yapıldığı için, başka yere tayini çıktığı için, daha ucuza daha iyi bir ev bulduğu için sözleşmeyi süresinden önce feshetme hakkı yoktur.
Kalan aylarda ev boş olduğu sürece kiradan sorumlu olursunuz. Bundan kurtulmanın tek yolu yeni bir kiracı bulmaktır. Ya da ev sahibinin anlayış göstermesidir.
Cevabınız için teşekkürler. Fakat anlamadığım benim bildiğim sözleşmeler kiracılara göreydi, buraya bakılırsa mecbur olduğum bir durumdan dolayı boş yere para verebilecek olmam. Bunun bir süreside yok mu adam keyfine evine kiracı bulmaz boştan yere parayı alır benden.
Alıntı:
can1043 rumuzlu üyeden alıntı
Cevabınız için teşekkürler. Fakat anlamadığım benim bildiğim sözleşmeler kiracılara göreydi, buraya bakılırsa mecbur olduğum bir durumdan dolayı boş yere para verebilecek olmam. Bunun bir süreside yok mu adam keyfine evine kiracı bulmaz boştan yere parayı alır benden.
Evi boş tutmak ev sahibinin lehine bir durum değildir. Çünkü boş kalan sürede aidat ve yakıt parası ödemek zorunda kalacak. Sözleşme süresi sonuna kadar olan kiralardan boş kaldığı takdirde sorumlu olursunuz.