Re: Adam öldürmeye teşebbüs
Sayın obrador;
Tanık koruma yasası alt sınırı 10 yıl ve daha fazla süreli hapis cezası öngörülen suçlarda uygulama alanı buluyor.Kasten yaralama suçu için öngörülen cezanın alt sınırı ise bu sürenin altında.Buna,nitelikli ve neticesi sebebiyle ağırlaştırılmış yaralama da dahil.
Yargıtay'ın bu iki suçu birbirinden ayırt etmekte kullandığı ölçütleri size sıralayabilirim ancak bunun herhangi bir faydası yok.Somut olaya göre değerlendirilecek hususlardır bunlar.
Yargıtay'ın emsal kararlarına kararlarına ulaşmak içinse http://www.yargitay.gov.tr/ adresini kullanabilirsiniz.
Bir avukattan birebir yardım alınız.
Re: Adam öldürmeye teşebbüs
Adam öldürmeğe tam teşebbüsün 10 yılı aşkın cezayı gerektirdiğinin düşünülmesi halinde tanık koruma kanunu bulmama (yürürlüktemi) ve nasıl bir talebde bulunacağımın yardımını bekliyorum.Ayrıca bacakların tamamında kısmı olmak üzere kişinin ayak bileklerini hissetmemesi ve bileklerini kaldıramayarak bastonsuz ve aparatsız yürüyemez halin kalıcı olması (sakatlık- adli raporda geçiyor))
tck nın 87-1-a.d nin yerine 87-2-a-b olması gerekmezmi yardımlarınızı bekliyorum. Lütfen.
Lütfennnn değil,lütfen
bekliyorummmm değil,bekliyorum
geçiyo değil,geçiyor
Lütfen mesajlarınızda imla kurallarına dikkat ediniz,cümlelerinize büyük harfle başlayınız.