Diploma Denkliği beklerken bakaya kaldım
Aralık Celbinde Bakaya kaldım. Yurt dışındaki Yüksek lisansımdan Denklik başvurusu için Mezuniyet belgelerimi beklerken bakaya kalmışım. Aralık içinde
Şubemi bilgi için aradım. Bana Bakaya kalmışsın, Yökten Denklik değerlendirme belgeni getir 1 yıl erteleyelim dediler. Gelip ifadeni ver demediler. Bende Hazırda buluna belgerimle aralık ortasında YÖK'e başvurdum, dedikleri belgeyi bekliyorum.
Polis evi arayıp beni Karakola askerlik durumuyla ilgili çağırdı. Bende gittim durumu anlattım tabi elimde bir belge olmadığı için anlamadılar. Bir iki gün sonra gel seni askerlik şubesine götürücez dediler. Askerlik şubesine gittik. Beni mevcutlu teslim ettiler. Şubedeki Memura durumu anlattım tabi elimde halen belge yok. Yerli askerlik şubeme sordular ve ifademi verdim. Denklik için başvurduğumu ve YÖK'ten belge beklediğimi. Bu arada Celbe tabiyetim için tebligat yollanmadığını bildirim.Gelecek dönem için Bakaya durum belgemi aldım.
Ceza almamam için bundan sonra ne yapmam gerekir ? YÖK'ten belgemi alıp
Yerli askerlik şubeme yeni yasa uyarınca erteletme için gideceğim fakat, Hali hazırda bakaya olduğum için erteleme isteğimi red etme vs durumlarıyle ilgili bilgi vere bilirmisiniz. Davayı takip edip, Bir avukat tutmam gerekir mi ?
Şu an Yurt dışı Mezuniyet tarihim Bakaya durumumdan önceki bir tarih fakat, YÖK dekliğiyle ilgili belge Bakayalıktan sonra verilmiş olacak. Bu durumda 28.12.2007
tarihinde yayınlanan kanunu göz önüne aldığımızda ertleme hakkımı yitirmiş olurmuyum ?
Re: Diploma Denkliği beklerken bakaya kaldım
Mahkemeye verilirsiniz belgelerinizle ispat ederiniz beraat gelir.
Re: Diploma Denkliği beklerken bakaya kaldım
Teşekkürler, Commodore1tr,
Bugün belgelerimi toparlayıp, ifademe eklettim. Savcılıktan takip edicem, umarım dediğin gibi sonuçlanır.