Dükkandaki eski kiracıyı nasıl cıkarırım
Yeni dükkan aldım.Fakat içinde kiracı vardı ve ben bu kiracıyı cıkarmak istiyorum.Eski dukkan sahibiyle arasında bi kontrat falan yok ben kiracıyı bile tanımıyorum ve dukkanı satın aldıgım adama isim falan sormadım dukkanı aldıktan bir gun sonra noterden tapu fotokopisi ve artık kiraları yatıracagı bir hesap numarası ve dukkanı boşaltması için dukkanın adresine noter onaylı bir ihtarname cektim.Ben bu kiracıyı cıkarana kadar kira alabilirmiyim ve bu kıracı en kısa ne kadar surede cıkar.tahminende olsa bi sure ve bana bi masrafı olurmu
Re: Dükkandaki eski kiracıyı nasıl cıkarırım
Yanlış foruma yazmışsınız ama eminim doğru yere taşınır.
Dükkanı ancak kendiniz, eşiniz veya çocuklarınızın ihtiyacı varsa tahliye edebilirsiniz.
1. satın aldıktan sonra 1 ay içinde ihtiyacı bildiren bir ihtar çekerseniz 6 ayın sonunda,
2. veya kira dönemi sonunda,
tahliye davası açabilirsiniz.
Aynı dert benim başımda da var. Yeni dükkan aldım. içinde eski kiracı var. milyarlık elektirik, su borcu var. sagolsun ne elektirik kurumu ne iski gidip suyu, elektirigi kesmiyor.
bunlar dışında eski mal sahibine kira borcu var. bana zaten kira filan ödemiyor
çıkmasını istediğimi söyledim. haraç ister gibi çıkmak için 20 milyar istedi. dükkana dekorasyon filan yapmış, buna karşılık para istiyor sanmayın. dükkanı pislik götürüyor. istediği parayı vermezsem, 50 milyarlık masraf çıkartıp gideceğini söyledi.
avukat tutup noterden ihtarname çektirdim. şimdi 6 ay beklemek zorundayım.
devlet de kiracı diye böyle işgalcileri koruyor.
Kiracı kirayı ödemiyor ise 6 ay beklemeksizin, icra takibi yapmak sureti ile hem kira alacağınızı icra kanalı ile tahsil etme hem de 30 günlük süre sonunda tahliyesini talep etme hakkınız bulunmaktadır.
Alıntı:
defne10 rumuzlu üyeden alıntı
milyarlık elektirik, su borcu var. 50 milyarlık masraf çıkartıp gideceğini söyledi.
Tabii tahliye ettikten sonra bu borçları için de ayrıca bir icra takibi yapabilirsiniz. Kiracınızın ev veya sonraki iş yeri adreslerini bulmaya çalışın.
Teşekkür ederim,
avukatıma söyledim kira için icra takibi yapacak.
Benim söylemek istediğim devlet'in kiracılara fazla hak tanıması.
Diyelim ki kirayı götürüp icraya verdi. Ben ancak 6 ay sonra tahliye için dava açma hakkına sahibim.
Bu dükkanın herşeyini baştan yenilemek istiyorum. Yerlerinden, duvarına, tesisatına kadar herşeyi yeniden yapıcam.
Eğer kendim iş yeri açmaz isem eski kiracının gelip oturma hakkı varmış. Ben dükkanı sıfırlıycam ondan sonra bu eşkiyaya gel, güle güle otur, yaptıklarımı eskit, kır dök diycem. Yine su borcu, yine elektirik borcu, yine aylarca kira ödemeyecek veya eksik ödeyecek.
Sürekli avukat tutup davamı açıcam. Büyük saçmalık.
Haklar eşit değil.
Cümlelerinize büyük harfle başlamak çok mu zor?
Alıntı:
defne10 rumuzlu üyeden alıntı
Teşekkür ederim,
avukatıma söyledim kira için icra takibi yapacak.
Benim söylemek istediğim devlet'in kiracılara fazla hak tanıması.
Diyelim ki kirayı götürüp icraya verdi. Ben ancak 6 ay sonra tahliye için dava açma hakkına sahibim.
Bu dükkanın herşeyini baştan yenilemek istiyorum. Yerlerinden, duvarına, tesisatına kadar herşeyi yeniden yapıcam.
Eğer kendim iş yeri açmaz isem eski kiracının gelip oturma hakkı varmış.
Hayır yok öyle birşey.
Eğer kiracı kirayı ödemediği için icra takibi yaparsanız ve temerrüt veya 2 haklı ihtara dayanarak tahliye davası açarsanız kiracıyı tahliye edip dilediğinize kiralayabilirsiniz. Hatta temerrüt oluşursa 6 ayı beklemeden derhal tahliye davası açabilirsiniz.
Eğer ihtiyaç nedeniyle tahliye davası açıp buna dayanarak kiracıyı tahliye ederseniz işte o zaman 3 yıl başkasına kiralayamazsınız.