Tazminat ve ödenmiyen ssk günleri
İyi çalişmalar.
4 sen 4 aydan beri bir özel sirkette çalişyorum 3 sene 3 ay ssk yapmadi.Bir sene bir ay ssk'am var.ben 02,03,2007 evlendim. işten ayrilmayi düsünüyorum . ben nasıl tazminatimi ve yatmayan ssk günlerimi nasıl alırım benim ne yapmam gerekiyor.iş yeri ne kadar ceza gelir.
Re: Tazminat ve ödenmiyen ssk günleri
1) Bayan işçinin evlenme tarihinden itibaren bir yıl içinde evlilik nedeniyle işten ayrılması halinde kıdem tazminatı hakkı vardır.
2) Ancak, işveren muhtemelen size sadece SSK'da görülen süreye ait tazminatı ödeyecektir. Şayet işveren böyle yaparsa, fazlaya ilişkin hakkınızı saklı tutarak fark kıdem tazminatı için dava açıp çalışma sürenizi belge veya tanıkla kanıtlamanız gerekir.
Kolay gelsin, selamlar.
Re: Tazminat ve ödenmiyen ssk günleri
hocam tesekkür ederim.
ben 22.06.2003 girdim iş 20,01,2008 iş ten ayrilmak istiyorum.ben tazmınati tamaminı almak ve ssk yatmayan günlerimin parasını almak istiyorum. kanıt için benim banka hesap numaram yeterlimi.bu hesep numaradan sirket adına gayrı işler yaptım. yanı gider subedeki ssk li bir elemanı para yolladım. bu 4 sene 4 ay için de yolladım .bu gecerlı olur mu. ve iş yeri ne kadar ceza yer.bunu öğrenmek iştiyorum