-
Boş senet
Sevgili hukuki. net dostlarım merhaba,
benim 11/2002 yılında bir dostumdan aldığım borç uzere bir senet imzaladım.Bu senede sadece imza attım, ne isim yazdım, ne tarih nede bir tutar, ben borçumu 08/2004 ödedim ama ödediğime dair bir şey almamıştım aramızın iyi olmasından dolayı.Şimdi dostum olarak bildiğim bu kişi benden borcunu talep ediyor senetle,senedi gösterdi sadece imzam var başka bir şey yok.Bunu benim aleyhime kullanabilirmi sizce? Avukata sorduğumda kullanılır dedi.Bir başka avukat ta kullanılmaz diyor. Kullanılabileceğini söyleyen avukat senete tarih olmamasından dolayı kullanılabileceğini söylüyor. Kullanılmaz diyen avukatta senedin üzerindeki pulların tarihi gösterdiği bu durumla senedin zamann aşımına uğramış olduğunu,kulanılsa bile senedin kenarlarındaki sararma ve ufak yırtıklardan dolayı senedin kullanlamayacağını dile getirdi. Ben ne yapacağımı şaşırdım.Bu senet sizce kulanılabilirmi?Şimdiden teşekür ediyorum.
-
Re: boş senet
Sayın Ayata,
Bir kambiyo senedi türü olan bono'nun, kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla takibe konulabilmesi için 3 yıllık zamanaşımına tabidir. Kambiyo senedi olma niteliğini kaybeden bono'nun sadece kambiyo senetlerine mahsus haciz yoluyla takip edilemezliği ortaya çıkar, aynı senet ilamsız icraya konu olabileceği gibi, alacak davasına da konu olabilir.
Sadece imza atılarak verilen senet, sonradan doldurulmak suretiyle takibe konulması halinde senedi geçersiz kılmaz, Yargıtay'ın da bu konuda imzalı boş senedin sonradan doldurularak takibe konulması halinde geçerli olduğu yönünde kararları mevcuttur.
-
Re: Boş senet
-
Teşekür ederim bülent bey. Kısaca senedin üzere istediği tutarı yazarak beni mahvede bilir kısaca
-
Alıntı:
Erdoğan Kırcalı rumuzlu üyeden alıntı
beni bilgilendirdiiniz için teşekür ederim erdoğan bey