Avukatınıza güveniyor musunuz?
Ben 2001 yılında avukatımı değiştirip ailemize kendini kardeşimin arkadası olarak tanıtan bir avukatla çalısmaya basladım..Konu biraz uzun oldugu icin fazla detaylı yazamıyorum. Yıllarca bu insana güvenip , işlerimizi kendisine teslim ettik.. Fakat 2005 yılında babam basımızdan gidince kendisi bizim tecrübesizliğimizden yararlanıp oturduğumuz evi kendi babası üzerine icradan aldırdı. Bizede ihaleye gelme 'merak etme ben ihaleyi düşüreceğim diye kandırdı.. İhaleden sonrada bize yüksek bir fiyatla satmak istedi ve ofisinde viski içerek karşıladı. Biz her ne kadar ihaleyi fesih davası acsakta kazanamadık. Baro kendisini sucsuz bulmus..BEn bu insanlık ayıbını nasıl temizlerim? Ne yapabilirim? Cocuklugumu, anılarımı hain planlarla parclayan bu insanlara nasıl ders verebilirim?
Re: avukatınıza güveniyormusunuz?
Alıntı:
birgun rumuzlu üyeden alıntı
Merhaba,
Ben 2001 yılında avukatımı değiştirip ailemize kendini kardeşimin arkadası olarak tanıtan bir avukatla çalısmaya basladım..Konu biraz uzun oldugu icin fazla detaylı yazamıyorum. Yıllarca bu insana güvenip , işlerimizi kendisine teslim ettik.. Fakat 2005 yılında babam basımızdan gidince kendisi bizim tecrübesizliğimizden yararlanıp oturduğumuz evi kendi babası üzerine icradan aldırdı. Bizede ihaleye gelme 'merak etme ben ihaleyi düşüreceğim diye kandırdı.. İhaleden sonrada bize yüksek bir fiyatla satmak istedi ve ofisinde viski içerek karşıladı. Biz her ne kadar ihaleyi fesih davası acsakta kazanamadık. Baro kendisini sucsuz bulmus..BEn bu insanlık ayıbını nasıl temizlerim? Ne yapabilirim? Cocuklugumu, anılarımı hain planlarla parclayan bu insanlara nasıl ders verebilirim?
BARO avukatınızı suçsuz buldu ise söylediklerinizde eksik olan çok şey olduğu kanısına varıyorum. Üstelik Baro tarafından yapılmış bir soruşturmaya güvenmek durumunda olduğunuzu da belirtmek isterim.
Re: Avukatınıza güveniyor musunuz?
Bana barodan resmi bir cevap gelmedi fakat bana söylenenler baronun sucsuz bulacagı konusunda çünkü babası adına aldığı için malesef suclu sayılmıyormus. Ama su anda evde kendisi oturuyor. Ben savcılıga suc duyurusundada bulundum. Şimdi ise AİHM gitmeyi düşünüyorum çünkü bana çok acı veriyor haksızlığa uğramak..Ben sadece fikir alışverişi yapmak için buraya yazı yazıyorum..Başımıza bu gibi durumlar geldiğinde neler yapmalıyız? Güvendiğimiz avukatlarımızın mesleki etik çerçevesinde müvekkilinin zor durumundan yararlanması doğrumudur? Eğer doğru değil ise ben 'neyin doğru olduğunu anlamadım malesef..Doğru olan yapanın yanına kar kalan heralde..
Üzüldüğünüz, sıkıldığınız, canınızın yandığı belli. Ancak herşey hukuk kuralları içinde halledilmelidir. Avukatın ihaleye girmesi, gayrimenkulü babasının alması suç değildir. İhaleye herkes girebilir, en çok arttıran bedelini ve masraflarını ödeyerek gayrımenkulü satın alabilir. Ihalenin feshi davası açtığınızı, mahkemenin davayı reddettiğini, yani ihalenin usulüne uygun olduğunu tespit ettiğini, Baro'nun da söyleminize göre suçsuz bulduğunu düşündüğümde size başkaca bir yanıt vermek mümkün değil. Hukuken yapılması gerekenleri de yapmış görünüyorsunuz.
evet çok canım yandı ve hala yanıyor.. Ama hersey bu kadar kolay olmamalı bence.. Cunku bende ihaleye girebilirdim ama kendisine babam olmadıgı için güvendim. Bana gelme dedi(bu gelmenin yanında ve sonrasında çok daha fazla şeyler dedi ama ben her satırı her detayı buraya yazılara sıgdıramam) ve bende kime güvenebilirdimki? Ama bir hukukcunun bildiklerini ben bilemem. Zaten minareyi çalacak, çoktannn kılıfını hazırlamış..Sıkıstıgım noktada burda zaten... ...Ben hakkımı aramaya devam edeceğim.
Saygılar,
Tüm müvekkillerime ilk söylediğim şey "siz bana güvenmeyecekseniz veya ben size güvenemeyeceksem, en ufacık bir güvensizlik dahi varsa hemen, derhal burada bırakalım...".
Avukatlık mesleğinde güven ilişkisi çok önemlidir. Müvekkilin avukata güvenmesi şart olduğu gibi avukatın da müvekkiline güvenmesi zorunludur. Herhangi birinin güvensizlik hissetmesi yapılan hukuki işlemlere olumsuz olarak yansıyabilir.
Bu itibarla siz hukuk yollarını takip ederek hakkınızı arama hakkına sahipsiniz. Ancak sizden bir ricam var, burası bir hukuk sitesi, tüm avukatları kapsayacak ifadelerden kaçınmalısınız. Üstelik mahkeme de baro da avukat hakkında menfi bir karar vermemişken, yorumlarınız ağır kelimeler ihtiva ediyor. Bunları herkes benim gibi canınızın yanmış olmasına bağlamayabilir.
Saygılarımla.
yorumlarınız için teşekkür ederim... Ben tüm avukatları asla anlattıgım olaylar içerisine sokamam ve sokmamda..Eger yanlıs birsey yazdıysam kusuruma bakmayın..Sonucta ateş düştüğü yeri yakıyor ve insan ne yapacağını bilemiyor..Burada tabikii karsılıklı konuları bilmeden, incelemeden konusulmaz..Neyse herkes için hayırlısını diliyorum ve böyle bir site kurdukları için herkese teşekkürlerimi bildiririm..
Saygılar,
bende avukatlara güvenemem bir çok av. tanıdığım oldu nedense hepsi aynı sosyal hayatta bile taktikleri devam...
Siz ne iş yaparsınız sayın zeytin35 ?
Alıntı:
zeytin35 rumuzlu üyeden alıntı
bende avukatlara güvenemem bir çok av. tanıdığım oldu nedense hepsi aynı sosyal hayatta bile taktikleri devam...
Bu taktikleri zekice, bilinçli ve öngörüşe sahip taktik olarak kabul ediyorum.
Öyle olana ne mutlu!
Ancak bu kelimelerin güvensizlik yaratacağını sanmam. Sayın Zeytin35 bu güvensizlik yaratan eylemleri ve sıfatları sizden rica edebilir miyim?