özel bir bankadan olan ve kullanmadığım kredi kartıma gelen üyelik ücretini ödemiyorum. Benim hatırladığım kadarı ile üyelik ücretine faiz işletilemiyordu. Bu tip bir kanun çıkmıştı. Bu doğrumudur.
Printable View
özel bir bankadan olan ve kullanmadığım kredi kartıma gelen üyelik ücretini ödemiyorum. Benim hatırladığım kadarı ile üyelik ücretine faiz işletilemiyordu. Bu tip bir kanun çıkmıştı. Bu doğrumudur.
Kaymakamlığınız bünyesindeki Tüketici hakem heyetine bu bedelin tarafınızdan talep edilemeyeceğine ilişkin dilekçe verin
Hiç kullanmadığınız üyelik kart için üyelik ücretini ödemenize de gerek yok.
İlk mesajda yanlış anlaşılma olmuş olabilir bu kartı ilk aldığımda 1 ay kullandım. Arkasından işlem yapmadım. Yani yaklaşık 10 aydır kullanmıyorum. BU gelen ücrete faiz işlemez diye biliyorum bunun yanında sizin dediğiniz gibi bu tip bir karta üyelik ücreti yansıtılmaz mı ? yoksa 1 kere açıldığında kullandığımdan dolayı bu ücret yansıtılabilir mi ?
Saygılar.
Bankanızla olan sözleşmenizi kontrol etmeniz gerekir (tabiki sözleşmeye ulaşabilir iseniz).
Genelde çoğu banka ilk yıl kart aidatı almamakta. Ama kullanmışsanız ve sözleşmenizde aidat ödenmesine ait bir ibare var ise ödemeniz gerekir.
Aidata faiz işletme olayına gelince de, araştırdım ama faiz işletme yada işletmeme gibi bir bilgi bulamadım ki genelde bankalar her türlü vadesi geçmiş alacağına faiz işletirler.
Sadece geçenlerde çıkan bir yasaya göre faiz'e faiz işletemezler diye biliyorum.
Daha detaylı bilen var ise sanırım size bilgilerini aktaracaktır.
İyi günler
Lütfen yazdığımı iyi oku.
Sözleşmende var ise aidat ücreti için faiz işletebilir.
Ama işlettiği faiz'e, tekrar bir faiz işletemez.