-
Kredi Borcu
Bankadan almış olduğum ihtiyaç kredisi borcu 3 ay gecikme oldu.Sonra tabi yasal takibi düştü,20 gün sonra borcu kapattım.Ama merkez bankasına ismim gitmiş :( Geri alamazmısınız dedim, hayır dediler. sadece borcu kapattığını bildiririz dediler.Şimdi ben 5 yıl boyunca kredi kullanamayacakmıyım?İsmimin silinme şansı yokmu hiç ?
-
Re: Kredi Borcu
Kredi kullandırıp,kullandırmamak bankaların kendi insiyatifindedir.Hiç kanuni takibe uğramamış,kredi alamayan kişiler de mevcut.Bankalar kredi kullandıracakları kişileri araştırırken,kendi kayıtları,merkez bankası kayıtları ve diğer kaynaklardan alacakları bilgilere göre olumlu veya olumsuz karar verirler.
Bahsettiğiniz merkez bankası kaydı 5 yıl sonra silinse bile,bankalar kendi kayıtlarını saklama sürelerini kendileri belirler ve diğer kurumlarla bu bilgileri paylaşabilirler.
Borcunuzun kapanmış olması,şansınızı bir nebze arttırmakla birlikte 5yıl geçtikten sonra başvurduğunuzda kredi kullandırmak gibi bir zorunluluğu yoktur.
Daha fazla bilgi için forumda cevaplanmış diğer soruları inceleyebilirsiniz.
saygılar
-
Merhaba,
Ben 2000 yılında muhtelif bankalardan aldığım kredi kartı borcumu istifa etmemden dolayı ödeyemedim.Borçlarımı ödeyemezsem ileride ne olur hiç bir fikrim yok.Beni bu konuda bilgilendirir misiniz?
-
Alacaklının talebi sonrasında, mal beyanında bulunmamanız durumunda 10gün tazyik hapsi,haciz gibi yaptırımlarla karşılaşırsınız.Forumda kredi kartları ile ilgili bölümü araştırırsanız pekçok cevaplanmış soruları inceleyebilirsiniz.
-
İşimden istifa ettim ve hiçbir malvarlığım yok.Bu güne kadar mahkeden hiçbir şey gelmedi.Acaba bu durum alacaklıların tutumuyla mı alakalı?
-
Bir çok şeyle alakalı olabilir.Örneğin sizin bankaya vermiş olduğunuz adresten taşınmış olmanız nedeniyle yapılan bildirimler size ulaşmamış olabilir,henüz takibe girmemiş olabilir,bir gün ansızın icra memurları gelip evinizdeki eşyaları haczedebilir,bankalarda adınıza açılmış hesaplara bloke konabilir,bir asayiş kontrolu sırasında aranan kişiler arasında olduğunuzu öğrenebilirsiniz.
Forum kurallarına uymayıp aynı konuyu tekrarlayan başka sorular açtığınızda diğer sorunun silinmesinden başka ne gibi tedbirler alınabileceğini de öğrenmek isterseniz sizi aşağıdaki kısayolları incelemeye alalım.
https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=29
https://www.hukuki.net/rules.asp
-
Peki ben şimdi ne yapmalıyım?Üzerinden yedi sene geçti ve borcum tek bir bankaya değil.Ödeme için nereye başvurmalıyım?
-
-
İlgili bankalardan borçla ilgili birşey çıkmadı.Hakkımda takip kararı da yokmuş.Merkez bankasına dilekçeyle başvurmamı söylediler.Neden bankalara borçlu görünmüyorum hala anlamadım.
-
Bankalara borçlu görünmüyorsanız Bankalardan borçlu olmadığınıza dair bir temsile yetkili kişilerin imzasını taşıyan bir yazı alın