Asker Kaçağı Olmanın Cezası
Arkadaşlar Merhaba. Bugün bir haber aldım ve ne yapacağımı bilmiyorum 1985 doğumluyum. Ve meslek yüksek okulu mezunuyum. bize açık öğretimde verilen bir hak var. 1 yıl hazırlık okuyup 3. sınıfa geçebilme hakkı. yalnız ben hazırlık sınıfında kaldım bu sene tekrar kayıt yaptırdım ve dün tecilim bitti. Askerlik şubeme gittim ve bana sen hazırlıktasın 1. sınıf olsan bir çözüm üretirdik dediler. Gidip sevkimi almamı istediler. Ancak patronum şu an askerde olduğu için ben gitmek istemiyorum. 5 ay sonra kendisi gelecek ve ben o zaman gitmek istiyorum. tabii bu durumda asker kaçağı olacağım. Asker kaçağı olarak kalmanın cezası nedir bilen var mı? Ve ben bunu nasıl 5 ay daha tecil ettirebilirim. Yardımlarınızı bekliyorum
Re: Asker Kaçağı Olmanın Cezası
Bir tanıdığım benzeri nedenden dolayı asker kaçağı oldu. Son yoklamaya gitmediği için mahkemesi yapıldı ve 4 ay hapis yada 2000 lira para cezası verildi. 2000 lira para cezası taksitlere bölündü. Henüz ödemeye başlamadı ama, olaki ödeyemezse durumu ne olur? 1 yıla kadarki hapis cezaları paraya çevrilebilir ve bu ceza tecil edilebilir diye de bir bilgi aldık ama doğruluğu var mıdır? Bu cezayı alan kişinin başka da bir suça karışması, herhangi bir nedenden dolayı hüküm almışlığı falan da yok. Son yoklamaya gitmediği için verilen bu cezanın hafifletilmesi ya da kurtulunmasının bir yolu var mıdır? Ya da bir avukata gidilse herhangi bir yardımı olabilir mi bu konuda? (sulh ceza mahkemesince verildi bu ceza)
Hukuçu müdavimler :) şu konuya da bi el atsanız. Ne olacak bu vatandaşın hali? Belki ilgili mevzuatta vardır bir çıkar yol. Yoksa da çekecek cezasını. "Bir bilene danışmadık işte böyle oldu" dedi zaten. Yanlış yerlerden yanlış bilgilerle bu duruma geldikten sonra. Doğru bilgiye ulaşmak için geç mi kaldı?
MRb farukozgursoy arkadaşım, bu konuyu MSN de görüşelim: akdmehmet@hotmail.com ekle görüşürüz.
Mrb ayfer,
Verilen ceza paraya çevrilmiş ama anladığım kadarıyla tecil edilmemiş. Bu durumda o cezayı ödeyecek. Ödemezse hapis yatar. Avukata danışın, itiraz edin diyecem ama muhtemelen süresini geçirmiştir.
Alıntı:
ayfer0607 rumuzlu üyeden alıntı
Bir tanıdığım benzeri nedenden dolayı asker kaçağı oldu. Son yoklamaya gitmediği için mahkemesi yapıldı ve 4 ay hapis yada 2000 lira para cezası verildi. 2000 lira para cezası taksitlere bölündü. Henüz ödemeye başlamadı ama, olaki ödeyemezse durumu ne olur? 1 yıla kadarki hapis cezaları paraya çevrilebilir ve bu ceza tecil edilebilir diye de bir bilgi aldık ama doğruluğu var mıdır? Bu cezayı alan kişinin başka da bir suça karışması, herhangi bir nedenden dolayı hüküm almışlığı falan da yok. Son yoklamaya gitmediği için verilen bu cezanın hafifletilmesi ya da kurtulunmasının bir yolu var mıdır? Ya da bir avukata gidilse herhangi bir yardımı olabilir mi bu konuda? (sulh ceza mahkemesince verildi bu ceza)
kaç yıl yoklama kaçagı kaldıda bu cezayı aldı
Alıntı:
cenk torun rumuzlu üyeden alıntı
kaç yıl yoklama kaçagı kaldıda bu cezayı aldı
Yeni para cezaları değişti.Bu nedenle yıla gerek yok.