İnternet üzerinden dolandırıcılık.
Merhabalar,
24/12/2007 ve 01/01/2008 günleri arasında başımdan geçen iki olayı açıklamak istiyorum.
24/12/2007 tarihinde mail adreslerim hacklenmiş bulunmaktadır. bana ait olan bu adresler aracılığı ile oynamakta olduğum k2 firmasına bağlı olan knightonline adlı oyundan bir kaç oyun içi eşyam çalınmıştır. Sadece oyun açısından değerlendirmediğim için neler yapabilirim die size sormak istedim. Mail adreslerimin gitmesinden kaynaklanan yaklaşık olarak 1000 YTL lik bir zararım bulunmaktadır. Mail adreslerimi 30/12/2007 ve 31/12/2007 günlerini içeren zaman dilimlerinde geri almış bulunmaktayım. Fakat uğramış olduğum maddi zarar aynı şekilde devam etmektedir. Bu hack olayı bir siteden kaynaklanmaktadır. Keylogger atılmasından dolayı olan bu olay hakkında ne yapabilirim ?
2. olarakta internet üzerinden bir alışveriş yaptım. Kredi kartı ile değilde hesaba havale olmak suretiyle yaptığım bu alışverişte parayı ödememe rağmen elimde internet üzerinden 425 ytl hesaba aktardığımı gösteren iş bankası makbuzu olduğu halde paranın yatırılmadığını öne sürmektedir. Telefon açtığım zaman ise ben o değilim diyerek inkar etmektedir. Başka bir arkadaşımıda aynı suretle dolandırmaya çalışmıştır.
Her iki durumda da elimde bu kişilere ulaşmak için kendimce yeterli bilgiler mevcuttur. Neler yapabileceğime dair tavsiyede bulunursanız sevinirim.
Teşekkürler.
Cevap: İnternet üzerinden dolandırıcılık.
Daha önce bu şekilde bende mağdur oldum.Hukuki olarak bir sonucu olsada takipsizlikle sonuçlanacağını düşünüyorum.Çünkü benim kart bilgililerimi çalanlar yurtdışında yaşıyordu.Bu nedenle yapacak bir şey yoktu.Ancak herkese dikkatli olmasını tavsiye ederim.
2008 de yazmış adam 2019 da yorum yapıyorsunuz biraz geç olmamismi efendim :)))
Alıntı:
galatasaraylı14 rumuzlu üyeden alıntı
2008 de yazmış adam 2019 da yorum yapıyorsunuz biraz geç olmamismi efendim :)))
Sizin durum da pek farklı değil sanki :)