İşten Çıkarılma ve Tazminat
17 aydır çalışmakta olduğum şirketten hiçbir neden bildirilmeksizin 31.12.2007 tarihi itibari ile çıkarıldım.Çalıştığım sektör özel eğitim sektörü olduğundan dolayı kendi rızamla işi bıraktığıma dair evrak imzalatmak istediler nedeninide milli eğitimden atamamın alınması için olduğunu söylediler.Ben hiçbir evrağı imzalamadım.Bu şartlar altında tazminat dahil olmak üzere hangi yolu izlemem gerekiyor, kıdem ve ihbar tazminatı haricinde alabileceğim başka tazminat varmı ? İşten çıkarmadan 15 gün önceden bildirmek zorunda değillermi ? haklarımın ne olduğunu öğrenmek istiyorum.Teşekkür ediyorum...
Re: İşten Çıkarılma ve Tazminat
Özel Öğretim Yasası kapsamında belirli süreli sözleşme ile çalışıyorsanız işe iade davası açmanız mümkün değil, bu durumda ihbar tazminatı da olmaz. Bu durumda sözleşmenin erekn feshinden dolayı, sözleşmenin bakiye kalan kısmının ücretini isteyebilirsiniz. Kıdem tazminatı hakkınız da var. Selamlar.
İilginiz için teşekkür ediyorum.Ama tam olarak aklımdakileri aktaramadım size, ayrıldığım işe geri dönmek gibi bir düşüncem yok.Bana muhasebeden ihbar ve kıdem tazminatı verileceğini söylediler ama karşılığında istifa ettiğime dair birkaç tane evrak imzalatmak istediler.Bunları imzalamadım, bana imzalamazsan tazminatını alamazsın dediler.Ne yapmam gerekiyor noterden ihtar çektirmemin bana herhangi bir faydası olurmu ? Tazminatımı nasıl alabilirim yada nasıl bir dava açabilirim ? Teşekkür ediyorum...
Sözleşmeyi fesheden taraf karşı tarafa bildirimi yazılı yapmak zorundadır.Muhasebe bölümünüze veya üst amirinize işinize son verildiğine dair bir yazı vermeleri gerektiğini bildirin.İstifa dilekçesi vermeniz durumunda tazminat hakkınız olmaz.