Re: Kasko ile ilgili problem
Sayın evraks;
Aracınızın motorundaki sorunun üretim hatasından ileri gelip gelmediğini de öğrenseniz iyi olur; çünkü böyle durumlarda (yanılmıyorsam) tüketici haklarından da faydalanabilirsiniz.
Avukatınıza danışmakta fayda var! Ayrıca bir davanın sonucunu önceden bilmek de mümkün değil. Bu durumda mahkeme ve avukat masrafından kaçınmanız; size yarar değil , aksine zarar getirebilir!
Saygılarımla,
Sayın Evraks,
Kasko sözleşmenizi inceleyin. Normalde aracın yağsız, susuz, bakımsız kalmasından kaynaklanan zararları kasko şirketleri ödemiyorlar. Ancak burada durum biraz değişik. Bir taşa çarpıyorsunuz bu nedenle karterdeki yağ boşalıyor ve krank mili aşırı ısınmadan dolayı döndüğü yatağın içine sanki kaynaklanmış gibi yapışıyor. Buna yatak sarması deniliyor.
Bu durumun oluşabilmesi için aracın oldukça uzun bir süre yağsız olarak sürülmesi gerekir. Mahkemeye başvurduğunuzda hakim, bu konuda bilirkişi raporu isteyecektir. Eğer bilirkişi, raporunda kullanım hatasından kaynaklanan bir durum olduğu görüşünü bildirirse davayı kazanmanız zor.
Eğer bilirkişi raporu olayı aynen anlattığınız şekliyle teyid eder şekilde olursa davayı kazanırsınız. Burada şunu aklınızdan çıkarmayın. Sigortalı sanki sigortalı değilmişcesine zararın artmasını önleyici tedbirleri almak zorundadır. Örneğin karterin delindiğini geç farketmiş ve bu nedenle yola devam ederek motorun yatak sarmasına neden olmuşsanız sigortacı kusurunuz oranında size rücu edecektir. Bu konuda sayın üyelerimizden deniz02'nin de görüşünü almanızda fayda vardır. Geçmiş olsun.
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Alıntı:
deniz02 rumuzlu üyeden alıntı
Sayın evraks;
Aracınızın motorundaki sorunun üretim hatasından ileri gelip gelmediğini de öğrenseniz iyi olur; çünkü böyle durumlarda (yanılmıyorsam) tüketici haklarından da faydalanabilirsiniz.
Avukatınıza danışmakta fayda var! Ayrıca bir davanın sonucunu önceden bilmek de mümkün değil. Bu durumda mahkeme ve avukat masrafından kaçınmanız; size yarar değil , aksine zarar getirebilir!
Saygılarımla,
Sayın deniz02,
Eş zamanlı yazmışız:)
Teşekkürler Sayın Karavelioğlu;
Sayenizde motor bilgilerini de almış oluyorum, biraz da "Makina Mühendisi" olmak gerekiyormuş galiba... :p Bu konularda size yetişebilmem için daha " bana bir fırın ekmek lazım " desem yeridir.
Gerçi soru metninde "kesinleşmiş bir karar yok" deniliyor ancak yine de alıntı yaptığım şu kısım dikkatimi çeti:
Alıntı:
...aracın karterini değiştirdiklerini ancak aracın motorunun kilitlenmiş olduğunu ve yatak sarmış olabileceğini bunun da masraflı bir onarım olduğunu kendilerinin sigorta eksperine haber verdiklerini bildirdiler.
Sigorta eksperleri hasarı "yerinde tespit etmek" değil de, kendilerine iletilen bilgi ile mi yetinmişler?
Yoksa ben mi yanlış anladım?
merhabalar,size bir sigortacı olarak önerim şu olur, sigortanızın genel müdürlüğünden yada bölgeden hasar müd.ile görüşün.iyi niyetli olduğunuzu onlara olumlu şekilde yansıtın.mağduriyetinizi belirtin. ilk taşa çarptınız an böyle bir şey olabileceğini asla düşünmedim.çünkü istanbulda malum yollar hep bozuk.basit bir çarpma olacağını düşündüm ve gerçektende öyleydi.hatta kontağı kapatıp tekrar açtım. yol bilgisayarındada hiçbir uyarı vermedi.yoluma devam ettim diye söyleyin. sakın demeyin millet duvara çarpsa ödüyor diye.siz hep ılımlı yaklaşın.bu hasarlar normalde ilk anda asistansla çekilmesi gereken hasarlar.yürtmemeniz gerekiyor.o nedenle olumlu yaklaşın bunları tekrar yazılı olarak beyan edin. mağduriyetinizi belirtin. ayrıca acentenizde bu durumu sizi tanıyan birisi olarak, sizinle ilgili olumlu görüş ve önerilerini belirten yazılarını merkeze faxlarlarsa sorun olacağını sanmıyrm. isterseniz. özel den bana dosya no ve sigorta şirketini yazın yardımcı olmaya çalışayım size. tekrar geçmiş olsun.canınızı sıkmayın.mahkeme yoluna gitmeyin.bu durumlarda siz kaybeden olursunuz.sigorta her maddeye bir açıklama bulur ve kendini kurtarır.
Sayın deniz02,
Estağfurullah, teveccüh buyurmuşsunuz:)
Motor teknolojisiyle ilgili konuları www.ikiteker.org ve www.motosiklet.net sitelerindeki forumlarda yazdığım için burada uzun uzun motor konusunda ahkam kesmek istemiyorum:o :p :)
Sayın Evraks'ın anlattığı kadarıyla benim anladığım şu: sigorta şirketi otomobilin yatak sarmış olmasını sayın Evraks'ın ihmaline bağlıyor ve bu nedenle de ödeme yapmaya yanaşmıyor.
Olay eğer Evraks'ın anlattığı şekilde bir taşa çarpması neticesinde karterde delinme olması, yağın boşalması, bu nedenle de motorun yatak sarması şeklinde gerçekleşmiş ise bunun kasko kapsamında olması gerektiğini düşünüyorum. Ancak aracın yağsız kaldığını uzun bir süre sonra farketmiş ve hasarın artmasına neden olmuşsa kendi kusuru oranında sigorta kendisine rücu edecektir. Bunu eksperin anlaması gerekir.
Bence yağı tamamen boşalmış bir araç bile bir iki kilometre yol almakla yatak sarmaz. Saygılarımla,
Devrim Sinan KARAVELİOĞLU
Alıntı:
denizmavisi rumuzlu üyeden alıntı
hatta kontağı kapatıp tekrar açtım. yol bilgisayarındada hiçbir uyarı vermedi.
Sayın denizmavisi;
Bu yazdıklarınızı ben görmüş olmayayım , ne yani Sayın evraks yalan mı söylesin? Bu yanıtınız, diğer olumlu " iyi niyet" gibi bir kaç önerinizi de süpürüp götürdü , bana göre tabi ki... :( Bir meslektaşımın yazım kurallarına uymamasına da ayrıca üzüldüm! ( en azından cümlelere büyük harfle başlamak gibi... )
Saygılar,
Öncelikle burada bana yardımcı olmaya çalışan herkese çok çok teşekkür ederim. Verdiğiniz bilgiler ışığında bugün sigortanın bölge müdürlüğüne giderek onlarla görüştüm. Kendileri hala eksperin raporu onlara iletmediğini, bu sebeple de henüz sonucun tam olarak kesinlik kazanmadığını birkaç gün içinde sonuç netleşince bir sıkıntı olursa kendilerine başvurmam gerektiğini söylediler.
Umarım 10 yıldır müşterisi olduğum sigorta şirketi beni burada mağdur etmez zira servisten aldığım bilgiye göre araçta ne yazık ki 9.000 YTL hasar varmış..:(
Neyse hayırlısı olur inşallah, tekrar yardımcı olmaya çalışan herkese çok çok teşekkür ederim...
Sevgiler, saygılar..
Alıntı yaparken bir hata yaptığımdan mesaj düzgün görüntülenemiyordu..Mesajı silemediğim için bu hale getirmek zorunda kaldım..Özür dilerim herkesten..