Eski ev sahibi depozito iade etmiyor

Merhabalar;
Kasım 2007 ' de ev sahibim evini bir emlakçıya sattı. Emlakçı da bu evi yeni bir kişiye sattı. Böylece ev iki kez el değiştirmiş oldu. Yeni ev sahibi benim kiracı olarak devam etmeme razı oldu. Fakat ilk ev sahibi 3 yıl önce evi kiralarken verdiğim 500 YTL depozitoyu bana geri vermemeye çalışıyor. Evi boşaltmadığımı bahane ediyor. Evde kiracı olarak oturmama razı olan yeni ev sahibi de benden depozito istiyor. 2004 yılındaki verdiğim 500 YTL depozito eski kontratta yazıyor ve eski ev sahibimin imzası var. Sorum şu ki; haklılık durumum nedir bilmiyorum. Ben depozitoyu geri almak için dava açabilir miyim merak ediyorum.
Teşekkürler..

Re: Eski ev sahibi depozito iade etmiyor

Kira kontratınızın bir fotokopisini ekleyerek icra takibi başlatırsınız. Ev sahibinizde depozitoyo size iade ettiğini imzalı evrakla ispatlayamazsa alırsınız. Kesinlikle de icraya verin. Ev sahiplerinin fütursuzca tavırlarına tepki göstermek lazım.

Buradaki makul çözüm eski ev sahibinin depozitoyu yeni ev sahibine devretmesidir.

Aslında taşınmazın satışı ile beraber, eski malikin tüm hak ve alacakları yeni malike geçer. Yeni malikin, kira sözleşmesini kabul etmesi ile beraber, yeni malik, kiralayan sıfatını kazanır ve eski malikin halefi olur ve kiracıya karşı eski malike ödenen depozitodan dolayı sorumlu olur.
Bu bilgiler ışığında; ya yeni malik, eski malikten depozitoyu talep edecektir veya kiracı ile yeni malik yeni bir kira sözleşmesi yapmak suretiyle eski kira sözleşmesini sona erdirecekler ve kiracının depozitoyu eski malikten talep etme hakkı doğacaktır.