Aynı Bankadan İpotekli ev Kredisi Kullandım ve Aynı Banka Kredi Kartı Borcumdan Dolayı Takibe alındı
Ben birisinden ipotekli olarak kredi kullandığı evi satın aldım. Evin tapusu üzerime geçti. Ancak bankada borç bu kişi adına devam ediyor ve ben bu borcun taksitlerini düzenli olarak ödüyorum. ev satışından bankanın da haberi bulunmakta. ancak ev aldığım kişinin aynı bankadan almış olduğu kredi kartı ile ilgili olarak 2400 ytl. borcu olduğundan takibe alındığı ve avukata gönderileceği şeklinde banka tarafından bana bildirildi. Ev kredisi ve kredi kartı aynı hesaba bağlı olduğundan benim ipotekli olan evimi de bağladığını, bankanın kredi kartı borcundan dolayı benim ödeyeceğim ev taksidini kredi kartı ödemesi olarak bloke edebileceğini ve problem yaşayacağımı söylediler. İsim vermem gerekirse bu banka Akbank'tır. Kredi 2006 yılında kullanılmıştır. benim bu konuda ne gibi bir hukuki girişimde bulunmam gerekir. Yardımcı olursanız memnun olurum. Şimdidem teşekkür ederim.
Re: Aynı Bankadan İpotekli ev Kredisi Kullandım ve Aynı Banka Kredi Kartı Borcumdan Dolayı Takibe alındı
Banka ile yapılan konut kredisi sözleşmesinin koşulları ile ipotek akit tablosundaki koşullara iyi bakmak gerekir. İpotek münhasıran kullanılan konut kredisinin borcu için tesis edilmiş ise bankaya olan başkaca borçların teminatı olamaz