Neden İnsanlar Konu Açar; ve sonrasında foruma uğramazlar...
Arkadaşlar,
Kısa süredir Forumdayım, ancak hukuka merakım, ve bazı davaların gidişatına yönelik ön bilgi almak için forumda dolaşıyorum.
Ancak forumda daha önceden yayınlanmış, benimle ilgili veya ilgili olmayan, bir çok konuyu okuduğumda, zaman zaman, insanların soruyu sorduklarını, ancak cevabı için bir sürü yorum yapılmasına rağmen, kişinin profilden, o konuyu açtıktan sonra bir daha foruma uğramadığı dikkatimi çekti.
İnsanlar hem soru sorup, hemde soruları hakkındaki yorumları dinlemeden neden çekip giderler, ve günlerce, haftalarca buraya yeniden uğramazlar...
İlginç geldi, fikrimi Paylaşmak istedim.
Re: Neden İnsanlar Konu Açar; ve sonrasında foruma uğramazlar...
1) Ya istediği cevabı almıştır, aklına yeni bir soru gelince tekrar uğrayacaktır
2) Ya da istediği cevabı alamamış ve küsmüştür.
Her iki durumda da olgunun tanımı bencilliktir.
Birde şöyle bir olay var:yeni bir konu açılmış,ama hiçbir yorum yapılmamış.
Ta ki yeni bir üyenin dikkatini çekip cevap veya yorum eklenene kadar.:rolleyes:
Saygılar
Yok bence yanıt sadece bu değil.
Bir de sadece yazmış olmak için giren ve değil hukuka, akla mantığa bile uygun olmayan soru soranlar var.
Bu şekilde ne sağlanıyor onu bilmiyorum ama bazı soru sahipleri hakkında bu kanıya sahibim. (7 yıl 88 ay hapis sorusu gibi)
Saygılarımla.
Alıntı:
marita rumuzlu üyeden alıntı
Birde şöyle bir olay var:yeni bir konu açılmış,ama hiçbir yorum yapılmamış.
Ta ki yeni bir üyenin dikkatini çekip cevap veya yorum eklenene kadar.:rolleyes:
Saygılar
Bu çok sık karşılan bir problem olarak görüyorum. Aslında o mesajların okundu sayılarına da bakıldığında, bir hayli okunduğu ancak, onca okuyan olmasına rağmen kimsenin bir yorum yapmadığı üzücü doğrusu. Kimseye zorla yorum yapın demiyorum tabiki, böyle birşey söylemeyede hakkım yok. Ancak insanlar bir yazı yazdılarsa, bir yorumda bekliyorlar. Zaman zaman daha duyarlı olup, bir yazarsak hem yazana ve foruma fikrini, sıkıntısını anlatana saygı göstermiş oluruz, hemde bizden sonra birilerininde yorum yapmasını sağlarız belki.
https://www.hukuki.net/forum/showthre...threadid=29902
İlk defa böyle bir duruma şahit oluyorum.14.11.2007 sorunun soruluş tarihi,03.01.2008 mcevaplanma tarihi ve arada bir tek kez tekrar,güncelleme vs.yok.Cevap geldiği gün teşekkür yazısı.
İyi sabır,gerçekten tebrikler.
Alıntı:
canalp82 rumuzlu üyeden alıntı
Bu çok sık karşılan bir problem olarak görüyorum. Aslında o mesajların okundu sayılarına da bakıldığında, bir hayli okunduğu ancak, onca okuyan olmasına rağmen kimsenin bir yorum yapmadığı üzücü doğrusu. Kimseye zorla yorum yapın demiyorum tabiki, böyle birşey söylemeyede hakkım yok. Ancak insanlar bir yazı yazdılarsa, bir yorumda bekliyorlar. Zaman zaman daha duyarlı olup, bir yazarsak hem yazana ve foruma fikrini, sıkıntısını anlatana saygı göstermiş oluruz, hemde bizden sonra birilerininde yorum yapmasını sağlarız belki.
Sorun düşünce özgürlüğünü kavrayamamakla ilgili olamaz mı?yazılıyor ama değişik düşüncelerin ifade tarzlarından çekinildiği ya da onlar karşısında nereye konulacağı kuşkusu kaçışa yol açabilir diye düşünmek istiyorum simdilik.
Bazıları bakıyorumda hiç bekleyemiyorlar açıyorlar konu 2 dk sonra neden cevab yok dye bağırıyorlar :D