Nişan bozuldu takı faturası yok ses kaydı delil sayılır mı
Geçen sene aileler arasında nişan yapıldı, nişan videosu çekildi. Videoda yalnız yüzükler takılırken görülüyor. Nişan geçen hafta bozuldu. Kız ve ailesi takıları iade etmiyor. Kıza hiç bir zarar vermedim. Telefondan annesine dedim ki "Biliyorsunuz şu kadar takı aldık fiyatıda şu az para değil, geri istiyorum"
annesi de dediki "evet ama o kızımın hakkı vermiyeceğiz" Bu konuşmanın ses kaydını aldım. Bu kayıt delil niteliği taşır mı? Dilekçeyi nereye vermem gerekiyor. Teşekürler?
Davalı Mahkemeye gelmesse ne olur?
Nişan takılarını geri alabilmek için dava açtım. Davalı mahkemeye gelmez ise ne olur? Davalı yada davacı mahkemeye gitmeden avukat vasıtasıyla işlerini yürütebilirler mi? Davacı davasından vaz geçerse mahkeme işleri için yaptığı harcamaları geri alabilir mi?
Re: Davalı Mahkemeye gelmesse ne olur?
Davalı mahkemeye gelmezse,durum sizin davayı takip edip etmeyeceğinize göre belirlenir.Duruşmaya gidip davayı takip etmeyeceğinizi bildirirseniz dosya işlemden kaldırırlır.Takip edeceğinizi bildirirseniz de,karşı tarafın yokluğunda devam edilebilir.
Alıntı:
serhatozgur rumuzlu üyeden alıntı
1. Davalı mahkemeye gelmez ise ne olur?
2. Davalı yada davacı mahkemeye gitmeden avukat vasıtasıyla işlerini yürütebilirler mi?
3. Davacı davasından vaz geçerse mahkeme işleri için yaptığı harcamaları geri alabilir mi?
1. Davalı veya avukatı gelmezse dava yokluğunda devam eder. Davacı veya vekili bir celseye gelmezse dava düşer.
2. Yürütebilirler.
3. Alamaz.
Davalı bir mazereti olmadan mahkemeye gelmezse, duruşmada gerçekleşen olaylara ve ara kararlara itiraz edemez, davayı takip etmezse iddialarını savunamaz. Davacının talebi hukuka uygunsa, iddiasını, hukuki nedenlerini ispatlamışsa davayı takip etmeyen davalı davayı kaybeder.
Cevap: Re: Davalı Mahkemeye gelmesse ne olur?
Alıntı:
Av.Başak Şahin rumuzlu üyeden alıntı
Davalı bir mazereti olmadan mahkemeye gelmezse, duruşmada gerçekleşen olaylara ve ara kararlara itiraz edemez, davayı takip etmezse iddialarını savunamaz. Davacının talebi hukuka uygunsa, iddiasını, hukuki nedenlerini ispatlamışsa davayı takip etmeyen davalı davayı kaybeder.
Merhaba,
bununla ilgili kanun maddesi hangisi acaba buraya yazabilir misiniz? Benim davamda davacı sadece 1 kez duruşmaya geldi, ben mazzaret bildirip avulatımı göndermeme rağmen 2. duruşmada ( mahkeme oturdupum yeden 1200 km ötede açılmıştı) mahkemeye gidemedim diye zorla getirme kararı çıkarıldı acaba hakimden bu haksız olduğunu düşündüğüm karar için tazminat alma hakkım doğar mı?