Re: Boşanma Davası Hakkında
Merhabalar ,
21/01/2008 tarihinde mahkemem var ve artık son aşamaya geldik.Çekişmeli giden davamızda şuan uzlaşmaya vardık.Ve bu celsede hakime uzlaştığımıızı ve boşanmak istediğimizi söyleyeceğiz.Bunu söyledikten sonra ki aşama nedir?Resmi olarak ne zaman boşanmış olurum
Şimdiden teşekkürler
Alıntı:
murat_2 rumuzlu üyeden alıntı
Merhabalar ,
21/01/2008 tarihinde mahkemem var ve artık son aşamaya geldik.Çekişmeli giden davamızda şuan uzlaşmaya vardık.Ve bu celsede hakime uzlaştığımıızı ve boşanmak istediğimizi söyleyeceğiz.Bunu söyledikten sonra ki aşama nedir?Resmi olarak ne zaman boşanmış olurum
Şimdiden teşekkürler
Eşinizle birlikte hakimin huzuruna çıkıp anlaştığınızı beyan ederseniz o celseden boşanma kararı büyük ihtimalle çıkar. Mahkeme yoğunluğuna göre birkaç hafta içinde gerekçeli karar yazılır. Ardından davacı taraf gerekçeli kararı alıp davalıya tebligat için harcı yatırır. Davalı taraf tebligatı beklerse tebligatın gelmesi aylar alabilir. Bunun yerine davalı da mahkeme kaleminden gerekçeli kararı alabilir. Gerekçeli kararı alan taraf için 15 günlük temyiz süresi vardır. Bu süreyi kısaltmak için iki taraf da mahkeme kalemine gidip temyizden feragat etmek için imza verebilir. İki tarafın da temyizden feragatı veya 15 günlük temyiz süresinin bitmesiyle karar kesinleşir.
Yoksa bir de temyiz süreci vardır.
merhaba ben leyla öztürk 1999 yılında evlendiğim eşimle 1 yıl nikahsız yaşadık
kimliğimde 15 yaşında gözüküyordum o sıralarda daha sonra şikayet oldu ve eşim ağır ceza makkemesinde yargılandı.anlaşmalı bi şekilde nikah kıyıldı
fakat o sıralarda kamu davası vardı.10 yıl sürem olduğu söylendi 10 yıl içinde tekrar herhangi bişi olursa müracat etmemin yeterli olcağı sölendi şu an bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.cevaplarınızı bekliyorum saygılaırmla
Alıntı:
leylaöztürk rumuzlu üyeden alıntı
merhaba ben leyla öztürk 1999 yılında evlendiğim eşimle 1 yıl nikahsız yaşadık
kimliğimde 15 yaşında gözüküyordum o sıralarda daha sonra şikayet oldu ve eşim ağır ceza makkemesinde yargılandı.anlaşmalı bi şekilde nikah kıyıldı
fakat o sıralarda kamu davası vardı.10 yıl sürem olduğu söylendi 10 yıl içinde tekrar herhangi bişi olursa müracat etmemin yeterli olcağı sölendi şu an bu konu hakkında bilgi almak istiyorum.cevaplarınızı bekliyorum saygılaırmla
Herhangi birşey mi oldu?
Sorunuz nedir?
ben şu an boşanma davası açmayı düşünüyorum fakat önceki karar hala geçerlimidir merak ediyorum.ne kadaryada önceden verilen etkili olur 10 sene olarak verilen kamu davası hala geçerlimir????teşekkürler