Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemini Kullanarak Hacze Gidebilirmiyiz

Merhabalar..
Sektörümüzde çoğu kişiye olduğu gibi şirketimize de borcu olan kişinin memleketine gittiğine dair çoğu kişiden (bulunamıyordu)duyum aldık. Aynı şekilde alacaklı olan toptancı arkadaşlar da kendilerinin bunu bildiğini lakin üzerine bişey yapmayacağını tahmin ettikleri için beklemede olduklarını söylediler. Ki bende öyle sanıyorum, oldukça borcu olan bu şahıs üzerine yeniden işyeri açmayacağını, taşınır-taşınmaz almayacağını düşünüyorum. eşi üzerine işyeri açtığı söylendi ve bulunduğu yer oldukça uzakta, oranın avukatları ile büyük ihtimal çalışma durumu olacak. Bulunduğu şehre işlem için gitmeden önce, senetlerle birlikte nüfus idaresine bu son uygulanan adrese dayalı nüfus sistemine başvurarak resmi bi adresi olduğunu ortaya çıkarıp, işlem başlatabilirmiyiz? Vede bunun için nereye başvurmamız, nereden başlamamız gerekir? Saygılarımla...

Shift tuşunu kullanarak cümlelere büyük harfle başlayabilirmiyiz?

Alıntı:

CemKara rumuzlu üyeden alıntı

merhabalar..
sektörümüzde çoğu kişiye olduğu gibi şirketimize de borcu olan kişinin memleketine gittiğine dair çoğu kişiden (bulunamıyordu)duyum aldık. aynı şekilde alacaklı olan toptancı arkadaşlar da kendilerinin bunu bildiğini lakin üzerine bişey yapmayacağını tahmin ettikleri için beklemede olduklarını söylediler. ki bende öyle sanıyorum, oldukça borcu olan bu şahıs üzerine yeniden işyeri açmayacağını, taşınır-taşınmaz almayacağını düşünüyorum. eşi üzerine işyeri açtığı söylendi ve bulunduğu yer oldukça uzakta, oranın avukatları ile büyük ihtimal çalışma durumu olacak. bulunduğu şehre işlem için gitmeden önce, senetlerle birlikte nüfus idaresine bu son uygulanan adrese dayalı nüfus sistemine başvurarak resmi bi adresi olduğunu ortaya çıkarıp, işlem başlatabilirmiyiz? vede bunun için nereye başvurmamız, nereden başlamamız gerekir? saygılarımla...

Evet.Klavyenizdeki shift tuşuna basarak yazdığınız harf büyük harf olur.Noktadan sonraki ilk harfi shift tuşu ile birlikte yazarsanız imla kurallarından birine uymuş olursunuz.
Diğer soru: İmla kurallarına uymadan yazdığımız mesajlara cevap verilmediğinden,sorularımıza cevap alabilmek için yazılmış mesajlarımızda düzenleme yapabilirmiyiz?
Cevap:Evet.
Örneğin bu konudaki ilk mesajı düzenlemek için mesajın sağ altındaki DÜZELT butonunu veya şu kısa yolu https://www.hukuki.net/forum/editpost...tpost&p=150107 kullanabilirsiniz.

Re: Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemini Kullanarak Hacze Gidebilirmiyiz

Yardımcı olabilecek bi arkadaş olursa sevinirim. İ(!)mla hatalarının dışında!!!

Alıntı:

CemKara rumuzlu üyeden alıntı

Yardımcı olabilecek bi arkadaş olursa sevinirim. İ(!)mla hatalarının dışında!!!

Kimseyi cevap vermeye zorlayamayacağınıza dair bir kuralımız daha var!

ya arkadaşım dalga mı geçiyorsunuz allaseniz? ne zorlaması? bana cevap verin diye zorladığıma dair bi ifademi söyleyin? ben bir soru sormuşum, cevaplar hep şahsıma yönelik yok imlan yanlış yok dediğin yanlış vs.. hukuki bir soru sormuşum edebiyat dersinden sınava girmiyoruz burda fikri olan yardımcı olsun, olmayanın dil edebiyat dersine ihtiyacımız yok. sorumu(!) yanıtlayanlara saygılarımla..

6 mesaj oldu yanıt yok sanırım bu konuda bilgisi olan kişi yok forumda ama bu konuyu açarak bahsettiğim olayın oldukça faydasını görecek kişiler de yararlanır diye düşündüm, forumda ilk kez gündeme ben getirdim çünkü.. herneyse, ilerde okuyacak arkadaşlara faydası olacak şeyleri yazarsa sayın avukatlar forum kullanıcıları faydalarını görürler, ben bir avukata gidiyorum kolay gelsin! ..

Sn.CemKara;
Nüfus müdürlüğünden,bir başkasına ait adres,kimlik bilgilerini alabilmeniz mümkün değildir.Adres bilgilerinin paylaşımı ancak kişinin rızası ile mümkündür.Adrese dayalı nüfus kayıt sistemindeki veriler sadece resmi kurumlar arasında,kurumun talebi ile paylaşılabilir.Daha fazla bilgi için ilgili kanunun 44.maddesini inceleyebilirsiniz.
http://www.nvi.gov.tr/attached/NVI/a...nunu_adres.doc

saygılar