Kira ücreti için icra takip
Selam.
Kiracım iki aydır kira ücretini ödemiyor. Sözleşmede muacceliyet şartı var. İki kira ücretini ödemezse bu geçerli.Ben icra müdürlüğünden ihtarname göndermek istiyorum. İlk önce ÖRNEK:1 doldurup 7.seçeneğinde Adî veya hâsılat kiralarına ait takip talebini işaretleyip ikinci form olarak da ÖRNEK:13 Adî Kiraya ve Hasılat Kiralarına Ait Takipte Ödeme Emri doldurup burada kontrat bitene kadar olan tüm kira ücretlerini istemem mi lazım? Yoksa tek örnek 13 ü doldurmam yeterli mi?
Diğer sorum şu:
Kiracım muhtarlığa kayıt yaptırmamış tebligatta sorun yaratır mı? Kefilin adı soyadı var ama adresi yazılı değil fakat adresini ve çalıştığı yeri ben biliyorum. İleride kefil üzerinden bir işlem yapmam gerkirse ne yapabilirim? t Teşekkür ederim.
Yönetim Notu:
https://www.hukuki.net/forum/forumdisplay.php?f=7
Re: Kira ücreti için icra takip
Siz takip talebi düzenleyeceksiniz(örnek no:1),ödeme emri(örnek no:13) icra dairesi tarafından düzenlenen bir belge.
Ödenmeyen aylara ait kira bedellerini ve tahliye talebinizi belirtirsiniz.
İcraya verilen senetlerim var ve bunları ödedim.Bunları tekrardan icraya sokmak istiyor avukat.
Alıntı:
ibrahimyolcu rumuzlu üyeden alıntı
icraya verilen senetlerim var ve bunları ödedim.bunları tekrardan icraya sokmak istiyor avukat.tekrardan icraya sokabilirmi senetleri?
Ödediğime dair belgeleri mahkemede sunsam tekrar ödemem gerekirmi?
Borcu tüm faiz ve giderleriyle mi ödediniz?Bunu şunun için soruyorum,yalnızca ana parayı ödediyseniz bu kısmi ödeme anlamına gelir ve kalan kısım için takibe devam edilebilir.
Eğer tüm faiz ve giderleriyle ödedinizse,elinizdeki ödemeye dair belgeyle icra mahkemesinden takibin iptalini isteyebilirsiniz.
İyi günler bende ilamlı takip ile ilgili birşey öğrenmek istiyorum. Kiracıma ilamlı ödeme emrini hangi icra dairesinden göndermeliyim? Kiraya verdiğim evin bağlı olduğu icra dairesinemi yoksda benim ikamet ettiğim yere yakın olan icra dairesinemi? bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim.