-
Adli süreç
Merhabalar ,sizlere kısaca başımdan gecen mahkeme sürecini anlatmak istiyorum,adalet bunun neresınde ve verılen karar nekadar dogru,yanıtlarsanız ve bundan sonra neler yapabilirim bu konuda yardımcı olursanız sevınırım.Üniversite öğrencisiyken hocamızın baskısıyla 2003 yerel seçimlerinde başka bir ilde oy kullanmak için başvurdum ben ve benım gıbı yaklasık 50 kişi,daha sonra o ilde oturmadıgımız için evrakta sahtecilik sucundan dava açıldı,bizde bikaç arkadaş ne oldugunu anlamak ve niçin böyle bir dava açıldığını öğrenmek için mahkemeye gittik mahkeme gününün o gün olmamasına ragmen ve hiçbir savunma hazırlamadan ,avukatımız olmadan hakim savcıyı çağırarak mahkeme oturumunu açtı.Bizde kendimizce savunma yaptık ve tamamen dogruları söyleyerek, hocamızın tehtidiyle ve baskısıyla geldiğimizi,başka bir ilde oy kulllanmanın suç oldugunu bilmediğimizi söyledik, yinede ceza alamaktan kurtulamadık,resmi evrakta bilerek sahtecilik suçundan ceza aldık,şimdi bu suctan dolayı bircok haktan yararlanamıyacagımızı söylüyorlar, ama bizi tehdit eden bütün bunları başımıza acan hoca hala üniversitede ders vermeye devam ediyor ve kendisi ceza almadı, adalet sistemimiz böylemi işiliyor? Ceza aldıktan sonra Yargıtaya temyiz başvurusunda bulunmuştum bugün davanın onaylandıgını ögrendim bundan sonra neler yapabilirim tekrar temyiz hakkım varmı,hukıkı olarak ne yapmamı önerirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Yönetim notu
Lütfen forum kurallarına uyunuz,cümlelerinize büyük harfle başlayınız,konu tekrarı yapmayınız.Aksi durumda konularınız kilitlenecek,üyeliğiniz askıya alınabilecektir.
https://www.hukuki.net/rules.asp
-
Re: Adli süreç
Bu Konu Hakkinda Bir Cevap Yazarsaniz Sevinirim Yargitay Kararina Itiraz Için Belirli Bir Süre Varmi? Teşekkürler
-
Aslında sorun sizin dava konusunu anlayamamanız. Dava sizin evrakta sahtecilik yaptığınız için açılmış. Mahkemenin görevi savcılığın talebi doğrultusunda dosyayı inceleyerek karar vermektir. Savcılık hakkınızda kamu davası açmış. Suçunuzu belirtmiş. Mahkemede o suç üzerinden sizi yargılamış ve bahse konu suçu işlediğiniz ortada olduğundan cezalandırılmışsınız.
Sizin suçu hocanızın tehditi sonucunda işlemeniz Bu kararı etkilemez. Çünkü dosyada hocanız değil siz yargılanıyorsunuz.
Ve Muhtemelen bu sizin bu konudaki ilk ifadeniz değildir. Kamu davası açılmadan önce de ifade vermişsinizdir. Eğer ilk ifadeniz sırasında hocanızın ismini verseydiniz ve mahkemede anlattığınız şekliyle anlatsaydınız. Hocanız hakkında da dava açılırdı muhtemelen. Tabi söylediklerinizin aslı var ise ve Cumhuriyet savcısı buna kanaat getirtir ise
Hocanız hakkında suç duyurusunda bulunmanız mümkündür. Ancak Bunu kanıtlamanız anlattığınız kadarıyla mümkün değil.
-
Verdiğiniz cevap için teşekkür ederim. Yargıtayda onan karar için tekrar düzeltme talebinde bulunabilirmiyim, bundan sonra hukuki olarak neler yapabilirim. Tekrar teşekkürler.