TSK'ye dava - Askerliğe elverişsiz raporunu 3 ay sonra alabildim
Selam,
Askerlik giriş muayanesinde rahatsızlığımı belirtmeme rağmen askerliğe engel olmadığını söylediler. 3 ay sonra tamamen şans eseri bir şekilde yanlış karar verildiğini öğrendim. Yaklaşık bir ay önce de elverişsiz raporunu aldım ama terhis belgem daha gelmedi. Şimdi öncelikle dava açmak için geç kaldım mı acaba? zaman aşımı diye bir durum var mı? Daha önce adliyede herhangi bir işim olmamıştı, bu konulardan fazla anlamıyorum. Nasıl daha geniş bilgi edinebilirim?
ayrıca daha birçok soru var kafamda, yardımcı olursanız sevinirim. Nasıl bir dava açmalıyım? Bu davanın masrafları ne kadar olur ve yaklaşık ne kadar sürer? emsal dava bilgilerine nerden ulaşabilirim?
benden önce aynı konuyla ilgili başlıklar açılmış fakat herhangi bir bilgi girilmemiş, olur böyle şeyler denilmiş, geçiştirilmiş. lütfen böyle bir yaklaşımla gelmeyin!
Re: TSK'ye dava - Askerliğe elverişsiz raporunu 3 ay sonra alabildim
Tazminat davası açabilirsiniz. Bir avukattan profesyonel yardım almanızı öneririm.
Re: TSK'ye dava - Askerliğe elverişsiz raporunu 3 ay sonra alabildim
Emsal dava bilgilerine Askeri Yüksek İdare mahkemesinin internet sahifesinden ulaşabilirsin.