Kredi Kartı Borcu ve Haciz
Yaklaşık 2 yıl düzenli ödediğim kredi kartımın anaparası 2000 ytl olan borcunu 1 yıldır düzenli iş hayatımın alt üst olmasından dolayı ödeyemiyorum . Bununla ilgili postacı bugun bi ihtar yazısı getirdi . Ama ben cesaret edip alamadım . Şu an yok dedim. O da mahalle muhtarımıza bırakacağını söyledi. Sanırım 7 gün itiraz süresi var. Öğrenmek istediğim; ben ailemin evinde kalıyorum . Kredi kartını alırken ailemin evinin adresini vermiş olmam , yada bu evde yaşıyo olmam onların malına haciz gelmesine gerekçemidir? Büyük ihtimalle de haciz gününe kadar kartımın borcunu ödeyemeyeceğim . Bu durumda ihtarı almamama rağmen ailemin evine haciz gelir mi ? Yada gelmemesi için ne yapabilirim ? Teşekkür ederim...
Re: Kredi Kartı Borcu ve Haciz
İlk endişeniz ailenizin evine haciz gelip gelmeyeceği olmamalı.
Süresinde mal beyanında bulunun,aksi taktirde karşı tarafın şikayeti üzerine cezaya hükmolunursunuz.
Re: Kredi Kartı Borcu ve Haciz
Sizin tebligatı alıp almamanız birşeyi değiştirmez kanuna göre mahalle mutarına yapılan tebligat size yapılmış sayılacağından eğer o adreste ikamet ediyorsanız aileniz evi olsa daha o adreste işlem yapılabilir.
Toplu bir şekilde borcu kapatmanız mümkün değilse en bantıklısı alacaklının avukatıyla anlaşmaya varıp düzenli bir şekilde taksitlerle dosya borcunuzu kapatmak olacaktır.