Merhaba, ben kredi kartımdan kredi çektim faiziyle birlikte 2006 nın 12. ayında kapattım borcumu, tekrar kredi çekicem ama sicil bozuk, bu sicili sildirebilirmiyim acaba?
Printable View
Merhaba, ben kredi kartımdan kredi çektim faiziyle birlikte 2006 nın 12. ayında kapattım borcumu, tekrar kredi çekicem ama sicil bozuk, bu sicili sildirebilirmiyim acaba?
Hayır.
5 sene içinde silinecektir ayrıca size yeniden kredi verip vermemek bankaların insiyatifindedir borcunuzun kapandığını zaten merkez bankasının siteminden görmekteler dolayısıyla üzerinden birkaç sene geçmiş, kapanmış borcu çok fazla önemsemeden kredi vermekte birçok banka..
saygılar
Merhaba....k.kartı borcunu ödemeyince ne olur....birçok arkadasım bircok bankadan k.kartı aldılar ve çogunluguda borclarınıödeyemedı ve busebeple adreslerınden tasındılar bazılarının eskı adreslerıne icra memurları geldı bazılarına hıc gelen dahı olmadı.....ögrenmek istedıgım bu kart borcları ne oluyor.. bır zaman aşımı varmı yoksa banka bırgun mal varlıgı vs yakalarsa alıyormu..
teşekkürler
Borçlular adreslerinden taşınmış olduklarını ilgili bankaya bildirmek zorundalar,aksi taktirde tebligatları tebellüğ etmiş sayılıyorlar.Takip yapılmasına engel değil yani bu.
Zamanaşımı sorunuza yanıt verdim açtığınız diğer forum başlığı altında.
Artık zamanaşımı olayıda kalktı. Bankalar kredi konusundaki referanslarını artık KKB'den(Kredi Kayıt Bürosu) alıyorlar. Burada tüm zamanların kaydı tutuluyor. Merkez Bankası gibi 5 sene sonra temizede çıkamıyorsunuz. 99 yılından bir kredi kartından dolayı KKB'de sicilim vardı, ne kredi çıktı ne de kredi kartı. Müşterisi olduğum banka şubesi yardımıyla KKB ile yapılan birkaç işlem sonunda sicil kaydım silindi, temize çıktım.
Adres değiştirmeniz bu konudaki sorununuzu çözmez diye tahmin ediyorum. Çünkü adınız, soyadınız, TC no dahil kimlik bilgileriniz artık KKB'de yer alacak ve olumsuz siciliniz(borcunuz) ömür boyu silinmeyecek(taa ki ödeyinceye kadar).
Yukarıda verdiğim bilgi yanlış anlaşılmasın sayın Kdz.Ereğlili'nin de dediği gibi borcun kapanası gerek bende kapanmış borçların kayıttan silinme süresini belirtmiştim.