Re: İş Makinalarının Haczi
öncelikle hoş geldiniz.Dikkat etmeniz gereken en önemli husus makinın maliki ile bono üzerindeki boçlunuz aynı olup olmama ihtimali yani hacze gideceğiniz yer ihtiyati haczi uygulayacağınız borçluya iit iş yeri ise sorun çıkmadan haczi tatbik edebilirsiniz.
Yanıtınız için teşekkür ederim.İş makinasının borçlu adına kayıtlı olduğundan eminiz, makinanın yeri sürekli olarak değişiyordu,fakat sonunda yerini tespit ettik şimdi benim yapmam gereken şey ihtiyati haciz kararını alır almaz hacze çıkarak makina üzerinde fiili haciz yapmak mı olacaktır.Yoksa iş makinalarının Ticaret ve Sanayi Odalarına tescili zorunlu olduğundan öncelikle bir müzekkere ile kaydına haciz koydurmak mıdır bu konuda bir fikir üretemedim.
Sayın meslektaşım öyle bir uygulma var ise ihtiyati hacizi uygulayacağın dosyadan Ticaret Odasınada müzekkereyi elden alırsınız ve akabinde veya önceden kaydi haczi koyarsınız sonra fiili hacze geçersiniz.haciz için izin alma veya öncelik sırası bu durumda olmaz.
Şimdi aslında taksit taksit anlatıyor gibi oldum ama bir yandan da araştırmaya devam ediyorum.Bulduğum verilere göre İş makinalarının Ticaret ve Sanayi Odalarına tescili zorunlu araçlar olduğu ve devir ve satışlarının ancak noterler veya trafik şube ve bürolarınca yapılabileceğini,hiç tescil edilmeyen tescil belgesi bulunmayan araçların satış ve devirlerinin sahiplik belgesi esas alınarak noterlikçe yapılacağını öğrendim.Birde iş makinalarında plaka yani trafik kaydı oluyormuydu hiç dikkat etmedim şimdiye kadar.Bu durumda kayda haciz koymak için Trafik tescil şubeyemi müzekkere götürmeliyiz acaba???????:rolleyes:
Plakası olması durumunda zaten ffilen haciz sırasında bu plaka ile esas dosyasından haciz koyabilirsiniz yada ihtiyati haciz dosyasından hacze giderken yanınıza imzalı mühürlü tarihli fakat plaka numarasını boş trafik tescil şube müdürlüğüne hitaben müzekkere alın ve plakayı burada yazarsınız
Yada aynı gün iht. haciz dosyasında mutlaka t.tş.müdürlüğüne hitaben bir mÜzekkereyi hazır tutmanızı tavsiye ederim