-
Evlılık dışı bebegım
iyi gunler ben turkıyede kalabılmek ıcın 12 sene once anlasmalı evlılık yaptım ve halada resmen kayıtlıyım suan baska bır ınsandan ev.dışı bır bebek sahıbıyım ama kımlık cıkarmak ıstıyorum kımın uzerıne cıkacak onu bılmıyorum cocugun babasınamı resmen evlı oldum adamamı yoksa kızlık soyadımamı cocugumun babası kımın ustune cıkarmak ıstıyorsan gıt cıkar dıyor zorlanıyorum yardıma ıhtıyacım var.cocugum henuz 1.5 yasında kımseye vermek ıstemıyorum velayetınıde kendısınıde.bana yol gosterırmısınız
-
Re: Evlılık dışı bebegım
Bence resmi babaya çıkarmanız en doğrusudur. Çünkü onunla evlisiniz... Bu durumda çocuk da evlilik dışı olmamış olur.
-
evet resmı olarak evlıyım ama o sahıs benım cocugumu kabul etmesse ne yapacagım cunkı cocuk onun degılkı
-
bana bı avukat fıkır verebılırmı acaba?
-
Evlilik içinde doğan çocuklar,babalarının nüfusta kayıtlı haneye baba soyadıyla;
evlilik dışında doğan çocuklar annesinin bekarlık hanesine,annesinin bekarlık soyadı ve bildirilen baba adıyla,tanınan veya babalığına hükmedilen çocuklar baba hanesine baba soyadı ile tescil edilirler.
Tanıma:
Babanın nüfus memuruna,mahkemeye,notere veya konsolosluğa yazılı başvurarak resmi senette veya vasiyetnamede çocuğun kendisinden olduğunu beyan etmesidir.
Tanıma beyanında bulunan kimse küçük veya kısıtlı ise veli veya vasisinin de rızası gereklidir.
Evlilik dışında Türk baba ve yabancı anneden doğan çocuklar;
a-)Babanın anne ile evlenmesi sonucunda Medeni kanunun 292.maddesine göre kendiliğinden,
b-)Ananın veya çocuğun istemesi üzerine;Medeni kanunun 301.maddesi uyarınca mahkemece soybağının belirlenmesi ile,
c-)Medeni kanunun 295.maddesi uyarınca tanınması halinde soy bağının kurulması sonucunda babasına bağlı olarak doğumdan itibaren Türk vatandaşı olur,usulüne göre doğum tutanağı düzenlenerek babasının kayıtlı olduğu idari birime baba soyadıyla tescil edilir.Annesi ile arasında soybağına ilişkin bağ kurulur gerekli açıklama yapılır.
-
Sayın sevda11834,
Resmi olarak evlilik birliği içerisinde iken başka bir erkekle olan yaşantınızdan bir çocuk sahibi olmuşsunuz.Bu durumda öncelikle nesebi tayin etmek için çocuğun yasal babası olan şu anki eşinizin çocuğu reddetmesi gerekir.
Saygılarımla
-
sayın ahaltuner msn adresınızı ekledım ordan gorusebılırmıyız
-
bildiğim kadarıyla evli şuan evli olduğu kişi ile görüşüp. bunu çözmeli, arkasından beraber olup çocuk yaptığı kişi ile de anlaşma sağlamalı ki ilerde çocuk hakkında hak sahibi olmamalı