İşin devredilmesi,izin ücretlerinin ödenmemesi
Formda ilk günüm.Benzer konularda onlarca paylaşım var ama dertler benzer fakat aynı değildir diye bir kelime anımsıyorum formda.Neyse benim durumum kısaca şöyle:30,04,2006-30,04,2007 tarihleri arasında bir şirkette çalıştım.Bir yıl sonunda çalıştığım şirket ihaleyi alamadı.Bizleri başka bir şirket aynı iş yerine aldı.Bir önceki şirketten yıllık izin ücretlerimizi ve vergi iade tutarlarımızı alamadık.Bakın mesele aslında şu.Alacağımız para çok aman aman bir para değil.Ama yapılan da hoş değil.Sonuçta hakkım olan tutar ne ise yasal faizi ile birlikte almak istiyorum.Ne yapabilirim?Teşekkür ederim.
Yönetim notu:Lütfen forum kurallarına uyunuz.
Site Yönetiminden Duyurular
Forumlarda arama yapmadan soru veya yorum eklemeyiniz. - Kısa Mesaj ile hukuki soru sormayınız.
Türkçe yazım kurallarına özen gösteriniz. - Cümlelerinize büyük harf ile başlayınız, başlık ve iletilerinizin tamamını büyük harflerle yazmayınız. - Konularınızı doğru kategoride açmaya özen gösteriniz. - Başlıklarınızda "Acil, Lütfen Yardım, İmdat, Slm, Mrb" gibi kelimeler kullanmayınız. - Kurallara aykırı davranan üyeler ve forumları kilitlenecektir.
Re: İşin devredilmesi,izin ücretlerinin ödenmemesi
Siz il çalıştığınız şirketten nasıl ayrıldınız. Eğer kıdem ve ihbarınız ödenerek iş akdiniz fesih edildiyse, hak edip kullanmadığınız ücretli izninize ait bedelin size ödenmesi gerekirdi.
Yeni şirketin bu konuda yapacağı birşey yoktur. Kıdeminiz giriş tarihinden başlar.