-
Boşanmak istemiyorum
öncelikle herkese slm!ben bu aralar hayatımın en zor dönemlerini yaşıyorum.3 yıl süren bir flört döneminden sonra evlendim.evliliğimin 5. ayı bitti henüz ve 2hafta önce eşim beni terketti.3 yıldır hep zaman zaman büyük kavgalarımız oldu ama çok mutluyduk hepsinin sonucunda ne kadar çabalasak da kopamadık birbirimizden ve sevgimize yenik düşüp evlendik.bu kavgalar balayı dahil olmak üzere 5 ay boyunca devam etti.daha da kötüsü bana her kavgada vurmaya başladı.şu an dediğim gibi boşanmak üzere evi terketti.ama ben onu tüm bunlara rağmen seviyorum (gerçi o da beni çok seviyor giderken bile bunu söyleyerek gitti) ve boşanmak istemiyorum.ama sanırım durum her geçen gün daha kötüye gidiyor ve mahkemeye başvurduğunu düşünüyorum.bu konularla ilgili hiç bilgim yok.sorularım ise şunlar:
*benim haberim olmadan boşanma davası açabilir mi?açarsa ve şahit gösterirse ben istemesem de boşanırmıyız?
*açıcağı davanın nedeni muhtemelen şiddetli geçimsizlik olucak.bu gibi davalarda hakim 5 aylık gibi kısa bir zaman olmasını gözönünde bulundururak davayı erteler mi ertelerse ne kadar bir süre için?
*boşanmak istemezsem bu evliliği ne kadar bir süre uzatabilirim? 3sene diye duydum ama.....
*boşanırsak çocuğumuz yok ama maddi ve manevi tazminat alabilirmiyim?
*davada onu haklı duruma geçirecek nedenler neler olabilir?
*eğer boşanırsak bana vurması konusunda yapabileceğim bir suç duyurusu var mı?
*boşanmamak için neler yapabilirim?
yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler....
-
Öncelikle geçmiş olsun.
- Sizin haberiniz olmadan dava açabilir. Haber vermek için size mahkemece dava dilekçesi ve duruşma tarihi tebliğ olunur. Siz adresinizde yoksanız Muhtara da tebligat yapılabilir...
- Davanın ne kadar süreceği yargılama safhaatına bağlıdır, kesin süre yoktur
- Boşanmak istemeseniz ve boşanma talebinin reddine ilişkin kararın kesinleşmesinden itibaren 3 yıl ayrı kaldığınız ispat olunursa (yeni bir dava) 3 yıl sonr boşanmaya karar verilir...
- Şartları varsa tazminat alınabilir ama kusuru ve boşanma ile düşülecek zararı ispat etmelisiniz...
- Size vurması ve darp etmesi konusunda, fiili yaptığı gün emniyete şikayet etmeliydiniz. Ama boşanma davasında şahitle de ispat etmeye çalışabilirsiniz...
-
cevabınız için çok teşekkür ederim.son bir soru annemi şahit olarak gösterebilirmiyim?
fashion
-
Anneniz şahitlikten kaçınmadığı sürece evet...
-
Günaydın öncelikle gecmiş olsun birlesmeniz dilegiyle sorularınıza gelince bosanma davası aclırsa haberiniz olur adresinize tebligat gelir bosanma davası aclır ve red edildikten sonra bu karar kesinleşir se 3 yıl birlesemezseniz 3 yılın sonun da dava aclırsa bosanma olur dövme olyunu bosanmada kanıtlarsanız maddi ve manevi tazminat talenizde olabir yada tavsiyem 3 yılınızı bosa gecirmeyin o bosanma davası acarsa karslık davayla onun davasının reddini kendinizi maddi ve manevi taz. talebleriniz dile getirip bosnmayı istteyin iyi günler